художній талант Валерії став чимось набагато більшим, ніж просто захопленняЩаслива дитина – квітуча Україна

Дитячі таланти – одна з найдивовижніших речей, що нас оточують. Коли перед очима постають шедеври маленьких художників, здається, що на папері знаходить місце відображення усіх душевних поривів, емоцій та мрій. Такими талантами славиться і художнє відділення, яке працює при Петрівській дитячій музичній школі. Завдяки чудовому керівнику та наставнику Людмилі Назарчук, кожна дитина не тільки отримує цінні фахові знання, а й розвивається як повноцінна і неповторна особистість. Тут навчаються діти віком від 11 років, вивчаючи академічний малюнок, живопис, скульптуру, а також знання з основ історії мистецтва.

За час навчання малеча часто стає учасниками багатьох обласних та Всеукраїнських конкурсів. І ось нещодавно ми отримали звістку про ще одну яскраву перемогу у Всеукраїнському конкурсі «Щаслива дитина – квітуча Україна». Галерея Кіровограда оголосила про початок конкурсу у вересні цього року. І за два місяці на їхню адресу надійшло 762 малюнки з 17 областей України, 53 населених пунктів. У конкурсі взяли участь діти від 5 до 17 років. Представляти наш район випала нагода семи дітлахам. І саме серед них виявилась дванадцятирічна художниця Валерія Кравченко, яка не тільки здобула перемогу, а й з гідністю довела всім, що Петрівщина недарма славиться своїми талантами.

Серед членів журі, які надали свої мистецькі роботи для нагородження дітей, - професійні художники з багатьох куточків України, колекціонери і галеристи. Долучились до участі Одеса, Маріуполь, Харків, Дніпропетровськ, Ізмаїл, Кіровоград, Закарпаття. Частина дитячих робіт зараз експонується в Одесі в Обласному центрі української культури. Для експозиції було обрано роботи 30 переможців, серед яких і малюнки нашої Валерії. Обрав дівчинку одеський художник Анатолій Кравченко, який першим розгледів її потенціал. Жоден з учасників конкурсу не залишився без подарунка. Всі отримали дипломи та календарі на 2016 рік із зображенням художніх робіт учасників. Переможці ж обмінялися роботами з талановитими художниками, тож тепер чудова робота відомого Анатолія Кравченка стане цінним здобутком не тільки художньої школи, а й всього нашого Петрівського краю.

Вікторія Махнюк

учні художньої школи за час свого навчання здобули не одну перемогу, якими можуть пишатися не тільки їх батьки, а й вся Петрівщина.

На знімках: художній талант Валерії став чимось набагато більшим, ніж просто захоплення; учні художньої школи за час свого навчання здобули не одну перемогу, якими можуть пишатися не тільки їх батьки, а й вся Петрівщина.