учні Петрівського НВК на спортивному майданчику навчального закладу провели флеш-моб «Україна – єдина країна»Чечеліївка. Чечеліївська сільська рада подала проект на конкурс до Фонду Кусаноке (Японія), який впроваджує програму грантової допомоги на проекти людської безпеки. Проект передбачає поліпшення дозвілля молоді завдяки ремонту сільського Будинку культури, встановлення в ньому піролізного котла. Вартість проекту - 32800 гривень.

Червонокостянтинівка. За рахунок коштів місцевого бюджету придбано два ноутбуки з принтерами для ДНЗ «Сонечко» (Червонокостянтинівка) та ДНЗ «Вербиченька» (Баштине).

На території сільської ради завершили розчищення від снігу доріг та вулиць. Роботи виконані силами СВК «Росія», Пет-рівського КПП та з допомогою одноосібників.

Петрове. За ініціативи УТО «ПАТРІОТ» з нагоди Дня Соборності України учні Петрівського НВК на спортивному майданчику навчального закладу провели флеш-моб «Україна – єдина країна». Взявшись за руки, учасники флеш-мобу вишикувалися по контуру, що нагадує своїми обрисами карту України, окрасою якої стала символічна веселка, яка кольоровими стрічками з центру об’єднала всі регіони держави.

Богданівка. На під’їзді до села з боку Петрового (територія с.Солдатського) ще донедавна стояли аварійні обгорілі тополі, вік яких налічував вже більше 40 років. За сприяння Петрівського РЕМ, який надав техніку, силами громади їх спиляли, тож автомобілістам і перехожим вже не загрожує небезпека від випадкового падіння дерев.

Спиляні дерева, до речі, використали як дрова для пільгових категорій громадян.

Іскрівка. За кілька днів до Новорічного свята свій 90-річний ювілей відзначила одна з найшанованіших жительок села, колишня завідуюча місцевим дитячим дошкільним навчальним закладом Надія Пантеліївна Дергач. Незважаючи на солідний вік, ювілярка залишається активною і енергійною, бере участь у різних заходах, що відбуваються в територіальній громаді.

Привітати з ювілейною річницею Надію Пантеліївну прийшли діти, родичі, делегація з сільської ради на чолі з сільським головою М.Платошиним.

***

Села, що належать до Іскрівської територіальної громади, також знаходяться осторонь основних транспортних магістралей району. Тож, з огляду на досить значну територію та географічну «розкиданість» вулиць, потужний снігопад, що пройшов Україною 17 та 18 січня, завдав чимало клопотів іскрівчанам. І все ж довгою снігова блокада не була: буквально за лічені дні було відновлено транспортний зв’язок між селами та з райцентром, розчищено вулиці по селах. Подолати сніговий колапс допомогли сільгоспвиробники, спрямувавши снігоприбиральну техніку на виручку громаді. Зокрема, сільська рада висловлює щиру вдячність Володимиру Григоровичу Деркачу, Юлії Григорівні Тороп, Віталію Володимировичу Галясу та Віталію Анатолійовичу Вертелецькому, чиї трактори, оснащені сніговідбійними лопатами, звільнили села від снігового полону.

Також сільський голова М.Платошин висловлює вдячність бійцям МНС, які своєю технікою доставили продукти харчування у найвіддаленіші і найнедоступніші куточки територіальної громади.

***

Одинадцять воїнів – іскрівчан, що проходять сьогодні військову службу в зоні АТО, отримали від своїх земляків посилки до новорічних і різдвяних свят. Серед гостинців – солодощі, домашня випічка, м’ясні страви, а також листи-вітання зі словами вдячності та теплими побажаннями.

***

Якраз вчасно – до сильних снігопадів та морозів - у селі було завершено роботи по реконструкції мережі водопостачання. Вкластися у намічені строки допомогла технічна допомога Олександра Поворознюка (ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» та Юлії Тороп, за що сільчани висловлюють їм щиру вдячність.

***

За ініціативи працівниці сільської ради Тетяни Георгіївни Кривошеї в перші ж години після закінчення потужного снігопаду очистили від снігу подвір’я ветерана Великої Вітчизняної війни, учасника бойових дій Миколи Кириловича Кульшенка.

***

Днями відбулося засідання тендерного комітету, який визначив підрядну організацію, що в рамках Програми розвитку ООН (« Місцевий розвиток, орієнтований на громаду») виконає капітальний ремонт системи опалення в Іскрівській лікарській амбулаторії. Тож є сподівання, що вже наступної зими в приміщеннях амбулаторії буде значно тепліше і затишніше.