ожеледиця на дорогахТака довгоочікувана зима ввірвалася в наше життя сильними опадами та їх почасти доволі складними наслідками. У найближчі дні слід очікувати їх продовження  і, як наслідок, - подальшого погіршення і погоди, і ситуації на автомобільних дорогах України. До кінця нинішнього місяця синоптики обіцяють рясні опади, переважно у вигляді дощу з мокрим снігом, ожеледь, і температуру повітря біля нуля градусів.

Тож найпростіше, що бажано зробити в таких умовах, це взагалі утриматися від поїздок на особистому транспорті, уникнувши тих неприємностей, в які потрапили сотні автомобілістів в перший день приходу сніжної негоди. Тільки за ніч з понеділка на вівторок рятувальникам довелося визволяти зі снігових пасток на дорогах області 59 автомобілів. До тих же, у кого немає можливості залишити автомобіль і скористатися послугами громадського транспорту, Державтоінспекція вкотре звертається із закликом бути на засніжених, слизьких вулицях і дорогах особливо уважними та обережними, дотримуватися режиму, правил маневрування і парковки, при русі в умовах недостатньої видимості вмикати ближнє світло фар. Особливе прохання не паркувати автомобілі біля узбіч, щоб не заважати дорожнім службам проводити прибирання снігу.

Ціна життя занадто висока, тож попіклуйтесь про себе та своїх рідних, не ризикуйте та, по мірі можливості, відмовтесь від дальніх поїздок. Навіть йдучи по тротуару будьте обачні, адже небезпека чатує не лише на дорозі. Під легким прошарком снігу завжди може бути ціла льодова ковзанка, травмуватися на якій легко  за лічені долі секунди.

Підготувала Вікторія Махнюк