щасливі та усміхнені дітлахи приймали свої новорічні подарункиУ вирі новорічного гамору не залишились без уваги й діти-інваліди, яких у нашому районі налічується 88 осіб. Про те, щоб кожен з них, отримав такий довгоочікуваний подарунок, попіклувалися працівники  управління соціального захисту населення разом з територіальним центром та організацією Червоного Хреста України. Саме завдяки їх спільним зусиллям святкові смаколики знайшли своїх адресатів. Неможливо передати словами той спалах щастя та здивування в дитячих очах, коли їм до рук потрапили святкові пакуночки.

А вручили подарунки голова товариства Червоного Хреста України Ганна Шейнфайн та працівник управління соціального захисту населення Карен Караханян. Малечу вітали зі святами та з трепетом стискали їх долоньки на знак того, що підростаюче покоління має вагоме значення для кожного з нас.

Загалом протягом 2015 року управлінням соціального захисту населення здійснено чимало благодійних акцій, зокрема забезпечено санаторно-курортними путівками 22 особи, з них: інвалідів – 10 осіб, ветеранів війни – 12 осіб (9 осіб учасники АТО). Забезпечено 9 сімей (28 осіб) послугою сімейного відпочинку, виплачено компенсацію за невикористане санаторно-курортне лікування 7 інвалідам війни на суму 2160,00 грн. та 12 інвалідам загального захворювання та з дитинства на суму 2970,00 грн. Всього виплачено компенсації на  5130,00 грн. Виплачено одноразову матеріальну допомогу двом інвалідам та двом малозабезпеченим особам на загальну суму 1960,50 грн. Станом на 25 грудня 2015 року, згідно Порядку надання матеріальної допомоги окремим категоріям громадян на лікування, вирішення соціально-побутових проблем тощо, затвердженого рішенням обласної ради від 28.12.2006 року №131, 41 особі виплачено допомогу на лікування та вирішення соціально-побутових проблем на суму 9470,26 грн.

маленьке святкове диво вдалося.За січень-грудень 2015 року особам з інвалідністю та іншим особам видано 1512 направленнь для забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації, в тому числі 1311 направлень для забезпечення дітей до 18 років корсетами. Відповідно до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» в Петрівському районі розроблена та діє районна цільова соціальна програма оздоровлення та відпочинку дітей на 2014-2017 роки (далі - Програма). Оздоровча кампанія 2015 року проводилась відповідно до Програми та в цілому була проведена на належному рівні. У поточному році було оздоровлено 1803 дитини віком від 6 до 17 років. З них у таборах з денним перебуванням –1000, у стаціонарних оздоровчих закладах –803 дитини. Значна увага приділялась оздоровленню дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Так у 2015 році було забезпечено відпочинком та оздоровленням: 29 дітей – інвалідів (83% від загальної кількості дітей даної категорії).

Завжди важливо пам’ятати, яке велике значення для дітей мають свята і  як сильно вони чекають на диво в ці дні. Тож нехай і для інших дорослих ці чудові вчинки послугують прикладом на майбутнє.

Підготувала Вікторія Махнюк

На знімках: щасливі та усміхнені дітлахи приймали свої новорічні подарунки; маленьке святкове диво вдалося.