завідуюча ФАПом Оксана Іщенко отримує від виконавчого директора ТОВ «Чечеліївське» Сергія Даценка ключі від нового мотоциклаНапередодні  Різдва Христового у Чечеліївці по вулиці, що названа на честь прославленого земляка, ветерана Великої Вітчизняної війни Віктора Косолапова, лунали пісні у виконанні майстрів художньої самодіяльності місцевого Будинку культури. І це неспроста, адже тут, біля Чечеліївського фельдшерсько-акушерського пункту, зібрався чималий гурт односельців з нагоди відкриття медичного закладу після капітального ремонту його будівлі та системи опалення.

Все це сталося завдяки ініціативі сільської громадської організації «Надія плюс 2020», яка була зареєстрована ще у 2009 році. З того часу її діяльність постійно підтримують як сільська рада, так і районна влада.

У 2015 році ця громадська організація в рамках участі у Проекті ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - III» взяла участь в реалізації мікропроекту «Інноваційні енергоефективні заходи в фельдшерсько-акушерському пункті с. Чечеліївка. Капітальний ремонт системи опалення з встановленням піролізного котла», який був успішно завершений наприкінці 2015 року. Не стояла осторонь у впровадженні даного мікропроекту і Чечеліївська сільська рада на чолі з її головою Сергієм Дяченком, завдяки активності якого перелік виконаних робіт по капітальному ремонту будівлі медичного закладу і його системи опалення був значно розширений за рахунок додаткового залучення коштів сільського бюджету та спонсорських коштів місцевих товаровиробників. Так загальна вартість впровадження енергоефективного проекту склала 589679 гривень, у тому числі кошти: ПРООН – 317625 грн.; обласного бюджету – 50000 грн.; районного бюджету – 15000 грн.; сільського бюджету – 147954 грн.; громади та спонсорської допомоги - 59100 гривень, у тому числі: ТОВ «УкрАгроКом» (комерційний директор – Павло Дмитрович Фесюк ) - 33000 грн., ТОВ «А/ф «П’ятихатська» (генеральний директор – Олександр Григорович Поворознюк) - 8000 грн., ТОВ «А/ф «Маяк» (виконавчий директор – Володимир Петрович Кузнєцов) - 8000 грн., СФГ «Каштан» (голова – Микола Іванович Царенко ) - 2000 грн., СФГ «Пролісок» (голова – Людмила Василівна Мяленко) - 6100 грн., СФГ «Славутич» (голова – Олександр Олександрович Жаров ) - 2000 грн.

урочиста мить відкриття ФАПуУ рамках мікропроекту виконано реконструкцію покрівлі, термоізоляцію стін, заміну віконних та дверних прорізів, встановлено піролізний котел та змонтовано нову систему опалення, здійснено внутрішні опоряджувальні роботи.

Ось і настав час урочистостей. Сільський голова С.П.Дяченко представив односельцям гостей: голову райдержадміністрації Сергія Завалія та голову районної ради Тамару Сакару, координатора проекту ЄС/ПРООН Олену Радул, голову СФГ «Каштан» Миколу Царенка, виконавчого директора ТОВ «Чечеліївське» Сергія Даценка, директора ПП «Котлосантехмонтаж» Євгена Постолатія, головного лікаря комунального закладу «Петрівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Петрівської районної ради Геннадія Кіма.

учасники Проекту Олена Радул, Сергій Завалій, Олена Іщенко, Сергій Дяченко, Тамара Сакара та Геннадій Кім біля ФАПуУ вітальній промові Сергій Павлович доповів про зроблені справи за минулий рік та подякував усім учасникам, що доклали своїх зусиль, аби цей мікропроект був втілений у життя. Затим надав слово голові районної державної адміністрації. Сергій Володимирович привітав присутніх з новорічно-різдвяними святами. Далі додав, що приємно розпочинати новий рік з радісної події, відтак  подякував сільській громаді, сільгоспвиробникам, координатору проекту Олені Радул та побажав згуртовано працювати і надалі задля успішного соціально-економічного розвитку села.

У своєму виступі голова районної ради Тамара Сакара зазначила, що Чечеліївська громада, яку очолює досвідчений управлінець Сергій Павлович Дяченко, вважається однією з кращих в районі і є прикладом для наслідування. Обоє керівників запевнили, що і надалі надаватимуть всіляку підтримку в нових починаннях, тож побажали усім миру, злагоди, добра та достатку кожній родині.

звучить пісня про рідне село у виконанні Олени Шолар і Яни Кісельової.Зі словом до громади також звернувся виконавчий директор ТОВ «Чечеліївське» С.І.Даценко. Він зауважив, що тільки завдяки співпраці усіх зацікавлених структур та громади було відновлено ФАП, і це дасть можливість надавати більш якісні медичні послуги населенню. А завідуючій ФАПом Оксані Іщенко від ТОВ «Чечеліївське» для більшої мобільності в роботі було вручено ключі від нового мотоцикла.

Кульмінацією урочистостей стало перерізання символічної  стрічки при вході на подвір’я оновленого ФАПу. Затим сільський голова запросив оглянути оновлене приміщення, після чого всі переконалися, що ФАП відтепер  став набагато привабливішим та комфортнішим. Насамкінець події координатор проекту Олена Радул подякувала присутнім за дієву співпрацю, а також повідомила, що один подібний мікропроект в смт Петровому («Енергозберігаючі заходи в дитсадку смт Петрове. Капітальний ремонт: заміна вікон на металопластикові») вже завершено, а невдовзі розпочнеться реалізація 2-х мікропроектів у Новостародубській та Іскрівській сільських радах. Це стало можливим завдяки ефективній діяльності районного ресурсного центру громад, що діє при районній державній адміністрації. Вона відзначила активність громад Петрівщини і закликала продовжувати брати участь в інших проектах, організованих міжнародною спільнотою.

Сергій АНДРУСЕНКО.

На знімках: завідуюча ФАПом Оксана Іщенко отримує від виконавчого директора ТОВ «Чечеліївське» Сергія Даценка ключі від нового мотоцикла; урочиста мить відкриття ФАПу; учасники Проекту Олена Радул, Сергій Завалій, Олена Іщенко, Сергій Дяченко, Тамара Сакара та Геннадій Кім біля ФАПу; звучить пісня про рідне село у виконанні Олени Шолар і Яни Кісельової.