зі змінами і доповненнями до районного бюджету на 2016 рік знайомить начальник фінансового управління райдержадміністрації Галина ОвдійІз сесії районної ради

Невеличкий проміжок робочого часу, що розділив цього року низку Новорічних та Різдвяних свят, виявився, тим не менш, досить продуктивним для діяльності районної ради сьомого скликання. Як ми уже розповідали, минуле сесійне засідання, що відбулося за тиждень до Нового року, було позначене прийняттям районного бюджету на 2016 рік, а вже 5 січня депутати знову зібралися, аби шляхом внесення змін і доповнень до прийнятого документа привести його у відповідність до вимог Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік», статті 77-ї Бюджетного Кодексу України та інших законодавчих актів, що мають вплив на показники місцевих бюджетів та міжбюджетних трансфертів, зокрема на медичну та освітню субвенції з Державного бюджету, а також на пільги, субсидії та допомоги.

Розпочалася ж робота зі спільного засідання постійних комісій, на якому начальник фінансового управління райдержадміністрації Галина Овдій ознайомила депутатів зі змінами в доходній та видатковій частинах, пояснила, куди і на які цілі збільшуються трансферти з Держбюджету, а які напрямки видатків навпаки – будуть дещо скорочені.

головував на спільному засіданні постійних комісій Олександр ПоворознюкЗапитань і зауважень за підсумками інформації начальника фінуправління не виникло, отож депутати одразу ж, без перерви, перейшли до сесійного засідання, на якому одностайним голосуванням підтримали всі зміни та доповнення.

І хоч у черзі денній сесії інших питань вже не значилося, голова постійної комісії з питань економіки, бюджету, фінансів та підприємницької діяльності Олександр Поворознюк, попросивши слова, закликав колег спільними зусиллями привернути увагу до стану автомобільної дороги Петрове – Кривий Ріг (через Червонокостянтинівку). Що ця дорога перебуває у жахливому стані – відомо вже давно, не раз, до речі, і районка торкалася цієї теми. Але такою, як зараз, говорить Олександр Григорович, вона, здається, ще ніколи не була, адже сьогодні її здолати навіть на позашляховику – завдання не з легких.

Сергій Завалій: «Питання ремонту автодороги через Червонокостянтинівку гостро актуальне, тож слід до весни вирішити усі організаційні деталі»Привітавши депутатів та присутніх на сесії з новорічними і різдвяними святами, ініціативу Олександра Поворознюка підтримав і голова районної державної адміністрації Сергій Завалій, запропонувавши підготувати текст спільного звернення до Державної служби автомобільних доріг з проханням включити зазначену дорогу до переліку першочергових об’єктів для ремонту і будівництва.

 Разом з тим, Олександр Поворознюк пропонує і місцевим громадам району, сільгосптоваровиробникам та підприємцям також долучитися і підтримати фінансово цей проект, адже, не секрет, що якщо в ньому будуть задіяні і власні кошти району, то на засадах співфінансування справа вирішуватиметься значно швидше.

Насамкінець голова ра-йонної ради Тамара Сакара привітала колег з наближенням світлого свята Різдва Христового, побажала усім смачної різдвяної куті, добра, миру і здоров’я в кожну родину, тепла, злагоди і душевного спокою.

Володимир Кіфенко.

голова районної ради Тамара Сакара вітає колег і гостей сесії з наближенням різдвяних свят

На знімках: зі змінами і доповненнями до районного бюджету на 2016 рік знайомить начальник фінансового управління райдержадміністрації Галина Овдій; головував на спільному засіданні постійних комісій Олександр Поворознюк; Сергій Завалій: «Питання ремонту автодороги через Червонокостянтинівку гостро актуальне, тож слід до весни вирішити усі організаційні деталі»; голова районної ради Тамара Сакара вітає колег і гостей сесії з наближенням різдвяних свят.