рішення про прийняття бюджету селища на 2016 рік із зауваженнями і пропозиціями підтримано одноголосноЗа кілька днів до завершення 2015 року відбулася чергова сесія Петрівської селищної ради. Відкриваючи її, Петрівський селищний голова Світлана Тилик зауважила, що хоче запровадити традицію виносити на суд депутатів звіт про зроблене протягом кожного відрізку часу між сесіями. Тож доповіла про те, що вже вдалося зробити за час, що минув після першої сесії селищної ради нинішнього скликання. Це завершальні етапи ремонтних робіт на мосту, по заміні труб водогону по вулиці Леніна, реконструкція каналізаційних мереж кількох будинків по вулиці Літвінова. Придбано 20 лавочок, приладдя для вуличного освітлення, газонокосилку, мотокультиватор, обладнання для обрізання дерев, ведуться роботи по благоустрою, розпочалася робота по створенню вуличних і будинкових комітетів, виділено дотацію на придбання запорної арматури для водоочисної станції, забезпечені новорічними подарунками відповідні категорії дітей і учасники АТО. На виконання закону про декомунізацію визначені назви вулиць замість тих, що пов’язані з комуністичним режимом, ведеться робота по створенню сайту селищної ради, який незабаром запрацює. Це далеко не повний перелік зробленого.

Найголовнішими питаннями, винесеними на розгляд депутатів, були «Про селищний бюджет на 2016 рік», «Про внесення змін до рішення Петрівської селищної ради від 06.01.2015 року №181/6 «Про селищний бюджет на 2015 рік» (інформувала бухгалтер селищної ради Жанна Пісна) та «Про затвердження програми економічного і соціального розвитку Петрівської селищної ради на 2016 рік», «Про затвердження програми здійснення інших заходів, фінансування яких здійснюється з селищного бюджету у 2016-2018 роках» (доповідала заступник селищного голови з питань виконавчих органів ради Віта Малюта).

доповідає заступник селищного голови Віта Малюта.Ж.Пісна основну увагу звернула на видаткову частину бюджету, заходи з розвитку. Депутати, внісши ряд зауважень та пропозицій, затвердили головний фінансовий документ.

В.Малюта зауважила, що вперше до обговорення програми економічного і соціального розвитку була залучена громадськість. Вона також повідомила, що на виконання ряду позицій програми будуть залучатися небюджетні кошти. Далі доповідачка докладно зупинилася на проблемах, для вирішення яких бракує фінансового забезпечення.

Депутати взяли активну участь в обговоренні доповіді, внесли свої пропозиції.

Віта Малюта інформувала також з питань «Про затвердження програми «Шкільний автобус» на 2016 рік, «Про затвердження програми «Благоустрій Петрівської селищної ради на 2016-2018 роки».

Секретар селищної ради Володимр Руденко виступив з питаннями «Про внесення змін до статутів Петрівського ДНЗ №1 «Рудана» та №2 «Сонечко» та «Про зміни у складі постійної комісії з питань освіти, культури та відродження духовності, охорони здоров’я, материнства, дитинства, соці-ального захисту населення, сім’ї, жінок, дітей, молоді, фізичної культури та спорту».

Головний спеціаліст земельного відділу селищної ради Тетяна Бідна виступила з інформацією щодо земельних питань.

З усіх питань порядку денного сесії депутати прийняли відповідні рішення.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімках: рішення про прийняття бюджету селища на 2016 рік із зауваженнями і пропозиціями підтримано одноголосно; доповідає заступник селищного голови Віта Малюта.

Фото автора.