Салат «Мімоза»

Інгредієнти: 250 г картоплі, 200 г моркви, 4 яйця, 1 баночка рибної консерви, 1 цибулина, майонез

Приготування:

Спочатку відварюємо до готовності моркву, картоплю та яйця. Консерви для салату беремо за смаком. Усі продукти на салат натираються на дрібній терці окремо один від одного, викладаються шарами, що перемащуються майонезом. Зверху слід притрусити яєчним жовтком.

Салат з куркою та ананасами

Інгредієнти: 200 г твердого сиру, 250 г копченої курячої грудинки, 200 г консервованих ананасів, 3 варених яйця (білок), 100 г майонезу, сіль, перець за смаком.

Приготування:

Сир, грудинку, ананаси і білок поріжте дрібними кубиками. Перемішайте, заправте майонезом, посоліть і поперчіть. Виходить простий і ніжний на смак салатик, який гарно пасує до святкового столу. При бажанні, можна додати 3-4 ст. ложки консервованої кукурудзи, якщо любите.

Салат із маринованими печерицями

Інгредієнти: мариновані печериці – 100 г, відварений рис – 100 г,  консервована кукурудза – 50 г, відварене куряче яйце – 1 шт., листя зеленого салату – 2 шт., сіль за смаком, майонез – 1 ст. л.

Приготування:

Відваріть рис та яйце, охолодіть їх. На блюдо ви-кладіть промиті листя зеленого салату, а на них – спеціальне кільце. У кільце викладіть основу – відварений рис. Мариновані печериці наріжте середніми шматочками і викладіть поверх рису. Наступним шаром буде консервована кукурудза. Її обов’язково відіжміть від маринаду. Відварене яйце очистіть, промийте у воді і натріть на дрібній тертці. Додайте трохи солі і майонез. Перемішайте. Викладіть останній яєчний шар салату і акуратно видаліть з нього кільце. Прикрасьте салат з маринованими печерицями за своїм бажанням.