Валя Саламаха (в центрі фото) порадувала своєю майсткрністю уболівальників вже багатьох країн світуСпорт – одне з постійних людських захоплень. Азарт битви, радість перемог, неповторне відчуття здоров’я, сили, спритності – все це йде від спорту, зароджується з дитинства і залишається на все життя.
Гандбол – це спортивна командна гра. Вона є досить видовищною, цікавою та динамічною. У гандбол грають багато, але не з однаковими цілями. Одні для розваги (проведення дозвілля), інші ставлять перед собою складні високі завдання – домогтися майстерності, уві-йти до складу команд суперліги, стати чемпіонами. Добитися цього можна тільки регулярно і послідовно займаючись цим видом спорту, проявляючи працьовитість і дисциплінованість, ведучи здоровий спосіб життя, гартуючи тіло і дух. Саме на це направлена робота тренерів гандбольної команди.

Так ні для кого не секрет, що багато років поспіль гордістю Кіровоградського гандболу є саме наші юні гандболістки, адже дівчата різних вікових груп не лише не мають собі рівних серед команд області, а й гідно виступають на різноманітних Всеукраїнських змаганнях.

Саме в нашій ДЮСШ «Олімп», що на базі Луганської ЗШ І-ІІІ ступенів, розпочала свій гандбольний шлях Валентина Саламаха - майстер спорту України, чемпіонка України серед команд суперліги у складі команди «Мотор» із Запоріжжя з 2003 по 2007 р. - чемпіонка Азербайджану 2007-2008 р. у складі команди «НЗУ» (м.Баку), срібний призер чемпіонату України у складі команди «ЗДІА» м. Запоріжжя. З 2011 по 2015 р. виступала в Німеччині за команду «Байєр 04» з Леверкузена. Нині виступає за одну з кращих команд Угорщини «Шиофок»з одно-йменного міста.
можливо, серед цих маленьких луганчанок також зростають майбутні олімпійські чемпіонки чи, щонайменше, зірки рівня команд майстрів.Нещодавно нашим маленьким гандболісткам дуже пощастило, адже, попри досить щільний графік та постійні виїзди, Валентина побувала на Батьківщині, де з задоволенням відвідала стіни рідного спортивного залу, де саме проходило тренування дівчаток. Діти були приємно здивовані такій несподіванці, адже кожна з них прекрасно розуміла, що до них завітала справжня зірка гандболу.
По закінченні тренувального заняття Валентина провела з дівчатами досить цікаву та веселу бесіду. Діти захоплено задавали їй різноманітні питання, а Валя, в свою чергу, відповідала на них, розповідала про свої гандбольні пригоди та давала маленьким майбутнім зірочкам корисні поради та цінні настанови. Дівчата теж встигли розповісти про свої перші гандбольні кроки та навіть про деякі перемоги та виїзди на змагання. Прощання теж відбулося на дуже теплій ноті, юні гандболістки назавжди закарбували в пам”яті цей приємний момент спілкування зі справжньою зіркою.

Анастасія Кононенко, вихованка ДЮСШ «Олімп»

На знімках: (вгорі) Валя Саламаха (в центрі фото) порадувала своєю майсткрністю уболівальників вже багатьох країн світу; можливо, серед цих маленьких луганчанок також зростають майбутні олімпійські чемпіонки чи, щонайменше, зірки рівня команд майстрів.