Дорогі земляки!

Щиро вітаю вас зі святом!

Події, які відбулися в українському суспільстві на зламі 2013/2014 років, засвідчили: українці заслуговують на повагу світової спільноти. Ми продемонстрували своє прагнення жити у вільній державі з верховенством права та європейськими цінностями – свободою слова, соціальною справедливістю й гідним рівнем життя.

Проте життя не покращується за один день, місяць чи навіть рік. Основна складність сьогодні полягає в тому, що ми повинні продовжувати боротися не лише з імперськими зазіханнями сусідів, а й з нашими внутрішніми ворогами: корупцією та тіньовою економікою.

Ми не маємо права забувати всіх тих, хто віддав за наше вільне європейське майбутнє найцінніше – життя. Маємо довести, що їхні жертви не були марними, маємо збудувати процвітаючу, багату і по-справжньому демократичну державу. Переконаний, щоб досягти всього цього, нам потрібно змінити не тільки систему, а й змінитись кожному з нас. Лише в єдності ми досягнемо величної мети.

Слава Україні!

З повагою голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

* * *

Шановні жителі району!

Президент України Петро Порошенко підписав Указ про щорічне відзначення 21 листопада Дня Гідності і Свободи.

Це свято демократії, торжество всіх ідеалів патріотизму та почуття національної гідності. Для кожного громадянина настав час усвідомити себе повноцінним господарем цієї держави – вимогливим до влади, не пасивним у своїх очікуваннях, а діяльним для власного добробуту, наведення елементарного порядку у своєму сусідському середовищі і для плекання доброго ставлення до кожної людини.

У цей знаменний і величний день з гордістю можна говорити, що українці – це народ, який заслуговує поваги світової спільноти. Адже ми разом довели, що українці – це народ глибоко патріотичний, з високим почуттям гідності і непереборним духом свободи!

Тож  Петрівська районна державна адміністрація щиро вітає всіх з Днем гідності і свободи.

Бажаємо, щоб здійснилася закладена славетними історичними подіями велична мета сучасності – успішна розбудова економічної, духовно багатої, вільної і демократичної України! Будьмо гідними нащадками борців за свободу України і пам’ятаймо слова Великого сина українського Василя Симоненка: «Народ мій є! Народ мій завжди буде! Ніхто не перекреслить мій народ!»

Голова районної державної адміністрації Сергій Завалій