тематичний захід, приурочений Дню української мови і писемності.9 листопада для засуджених Петрівського навчального центру (що при ВК №49) відбувся тематичний захід, приурочений Дню української мови і писемності.

Викладачі навчального центру провели для засуджених лекцію про історію відзначення свята писемності в України, про видатних українських письменників, ознайомивши з цікавими фактами з їх життя, наголосивши, що «Мова одежа нашого духу, вона така ж жива істота, як і народ, що її відтворив».

Начальниками відділень соціально-виховної та психологічної служби Петрівської виправної  колонії(№ 49) проведені тематичні виховні години на тему: «Шануймо, браття, рідну мову».

Цікаво пройшов і конкурс стінгазет під назвою «Українська мова в моєму серці», де кожен з засуджених зміг виявити свої творчі здібності.

Серед різноманіття проведених цього дня заходів не було зайвих або недоречних, адже всі вони були спрямовані на виховання поваги до мови, держави і врешті-решт, до самого себе, бо, як писав український поет Ф. Пантов - «Мова - державна перлина, нею завжди дорожіть. Без мови немає країни – мову як матір любіть».

Добірку підготувала Катерина Ляшевич, Петрівська виправна колонія управління ДПтС в Кіровоградскій області (№49)