Едуард ХавровНа тренерському містку «Інгульця» новий керманич

Найближчими днями гравцям ФК «Інгулець» буде представлено нового наставника: за інформацією низки спортивних сайтів, зокрема й офіційного сайту клубу, ним стане Едуард Хавров – донедавна головний тренер дублюючого складу ФК «Іллічівець» (U-21), з Маріуполя, в якому проходять свій вишкіл гравці віком до двадцяти одного року, і є найближчим резервом основної команди.

Едуарду Анатолійовичу – сорок шість років, він є уродженцем Маріуполя, спортивна кар’єра його також проходила становлення у цьому віднедавна прифронтовому місті. Знайти якісь відомості про Е.Хаврова як про гравця – у мережі Інтернет не вдалося, крім того, що він ще з 1987 року виступав за місцеві команди «Новатор» та «Азовмаш» на місці опорного півзахисника. Натомість його тренерські здібності багатьма відомими спортивними фахівцями оцінюються як доволі перспективні. Є серед тренерських здобутків Едуарда Хаврова і один доволі значний: під його орудою гравці молодіжного складу «Іллічівця» у сезоні 2013-2014 років вибороли звання чемпіонів України серед дублерів, залишивши позаду резервістів таких визнаних в Україні футбольних шкіл, як київське «Динамо», «Шахтар» та «Дніпро». До речі, в нинішньому складі «Інгульця» (як в першій, так і в другій командах) є кілька його колишніх вихованців, зокрема  Іван Отрок, Владислав Кондрашев та Максим Корж. Очевидно, їм буде найлегше пристосовуватися до вимог та методики ведення тренувального процесу свого колишнього, а тепер уже й майбутнього наставника.

Ще одна деталь, яка, напевне, буде цікавою любителям футболу Петрівщини: перед затвердженням кандидатури головного тренера «Інгульця» президент клубу Олександр Поворознюк провів перемовини з півтора десятком претендентів, серед яких на деяких спортивних сайтах значилися і прзвища широко відомих у футбольних колах країни фахівців – Семена Альтмана, Сергія Пучкова та Володимира П’ятенка. Однак, схоже, найбільш співзвучною амбіціям президента клубу щодо найближчої перспективи «Інгульця» виявилася тренерська концепція саме Едуарда Хаврова, відтак і було прийнято відповідне рішення. Наскільки воно виявиться вдалим і ефективним – побачимо уже трохи більше, як за чотири місяці. Тим часом побажаємо новому наставнику та його команді удачі (тим більше, що до неї спонукають чудові умови для здійснення навчально-тренувального процесу і відверто сприятливий для нас календар весняної частини чемпіонату), а нам усім – чудової футбольної весни та втішного підсумку сезону.

Володимир Кіфенко.