керівники району Сергій Завалій та Світлана Тилик вітають зі святом аграріївУ Петровому відзначили професійне свято трудівників села

Професія хлібороба існує з прадавніх часів. Споконвіків запашний хліб на столі вважався ознакою достатку родини. Відтак  День працівників сільського господарства по праву вважається одним з найважливіших свят нашої держави. Урочистості з нагоди їх професійного свята розпочалися зі слів ведучої:

Із колосків петрівської пшениці

Прийміть в дарунок нашу паляницю.

Хліб ясниться в хаті, сяють очі щирі,

Щоб жилось по правді, щоб жилось у мирі!

Затим діти,в національному вбранні, на завершення хореографічної композиції, піднесли голові РДА Сергію Завалію коровай на вишитому рушнику, прикрашений червоною калиною. У залі, заповненому працівниками сільського господарства та їх керівниками, лунають гучні оплески.

Сергій Володимирович, вітаючи аграріїв, зазначив, що неможливо уявити розвиток нашої території без активної участі сільгоспвиробників. Спершу подякував за вирощений хліб, а цьогорічний його ужинок становить більше ста п’ятдесяти тисяч тонн.  Це було досягнуто завдяки професійності та досвіду спеціалістів господарств, механізаторів та досвідченості їх керівників. А ще голова РДА дякував їм за втілення державних і районних соціальних проектів, за допомогу Збройним Силам України та воїнам-учасникам АТО, за підтримку в проведенні  районних та обласних заходів. «Тож дуже приємно, що наші сільгосппідприємства соціально-відповідальні у питаннях покращення соціально-економічного стану нашого району», - наголосив очільник району. Побажав усім трудівникам села та ветеранам хліборобської справи міцного здоров’я, родинного затишку, високих врожаїв та мирного неба.

подарунок отримує Микола ДавидовськийДо привітань приєдналася також голова районної ради Світлана Тилик. У своєму виступі Світлана Олександрівна наголосила на тому, що, на її думку, громада району, яка має такі родючі чорноземи та багатющі поклади корисних копалин, повинна мати кращий рівень добробуту. Великою проблемою залишається у державі і у районі те, що бракує довіри населення до влади. Тому усім державним службовцям потрібно наполегливіше працювати, аби зламати цей стереотип. Депутатський корпус минулого скликання, з яким вона працювала, довів це практичними діями. У районі значно поліпшився стан медичних та освітніх закладів. У райцентрі з’явилися чудові куточки для відпочинку. Все це відбулося за рахунок розвитку співпраці обох гілок влади з сільськогосподарськими підприємствами та усією громадою району. Тож потрібно і надалі дбати про розвиток своєї території і збереження довкілля, як про особисте благополуччя. Світлана Олександрівна побажала хліборобам сприятливих погодних умов, добрих врожаїв, здоров’я, миру та добра, бо це і є найголовніші складові людського щастя.

у залі працівники сільського господарстваЗатим керівники району нагородили спільними Почесними грамотами за багаторічну і сумлінну працю та вагомий особистий внесок у розвиток сільського господарства району таких працівників: тракториста ПП «Дружба» Сергія Арсентьєва, тракториста ТОВ «Чечеліївське» Анатолія Демиденка, тракториста СВК «Агрофірма «Маріампольська» Володимира Галайчука, машиніста сільськогосподарського виробництва машинно-тракторного відділку ПСП «Зарічне» Миколу Литвинова, механізатора ТОВ Агрофірма «Фортуна» Богдана Киву, тракториста СВК «Агрофірма «Маріампольська» Сергія Конського, доярку цього ж господарства Юлію Клименко, водія ПСП «Водянське» Олега Кривця, тракториста ТОВ «Чечеліївське» Сергія Кучеренка, бригадира Ф/Г «Вершино-Власівське» Сергія Лисенка, бригадира тракторної бригади ТОВ «Малинівське» Василя Малицю, тракториста ТОВ «Верес» Юрія Остаповича, заступника голови Ф/Г «Надія» Івана Педана, тракориста-машиніста ТОВ Агрофірми «Маяк» Юрія Савченка, водія СВК «Росія» Сергія Саєнка, електрозварювальника ТОВ Агрофірма «Фортуна» Артема Сидоренка, водія Ф/Г «Алан» Олексія Халявка, механізатора СВК «Агрофірма «Маріапольська» Михайла Хвороста, машиніста ПП «Дружба» Григорія Хруля, комбайнера Ф/Г «Алан» Олександра Широбокова.

 керівники сільгосппідприємств Григорій Огир, Василь Осовський та Леонід НазарукА ще керівництвом району цього року започатковано нагородження спеціальними відзнаками «За відродження та розвиток Петрівщини» кращих керівників сільськогосподарських підприємств. Нагороди вручали голова РДА Сергій Завалій та голова районної ради Світлана Тилик. Для отримання відзнак ведучі запросили Олександра Поворознюка, Костянтина Міщаніна, Сергія Даценка, Володимира Кузнецова, Леоніда Назарука, Віктора Волкова, Володимира Деркача, Григорія Огира, Андрія Давидовського, Віктора Больбота, Дмитра Затинацького, Олексія Жушмана, Василя Осовського, Віктора Фесенка.

вихованці Петрівської дитячої музичної школи дарують пісню хліборобамЗ нагоди професійного свята з теплими, вітальними словами до хліборобської когорти звернулися також керівники соціальної сфери, які повсякденно відчувають їх підтримку і допомогу, та щиро дякували за це. Заступник голови РДА Тетяна Панета вручила знатному хліборобу Петрівщини, депутату обласної ради Миколі Давидовському символічний подарунок, який уособлює красу і щедрість Петрівщини. Представники соцсфери району разом палко проскандували гасло: «Тож нехай не буде переводу Петрівському славетному, хліборобському роду!». Упродовж офіційної частини урочистостей гарний настрій присутнім створювали чудові концертні номери у виконанні митців художньої самодіяльності району.

Сергій АНДРУСЕНКО.

сценку виконують учасники художньої самодіяльності РБК Людмила Кущ та Олександр Хрокало

 

На знімках: керівники району Сергій Завалій та Світлана Тилик вітають зі святом аграріїв; у залі працівники сільського господарства; керівники сільгосппідприємств Григорій Огир, Василь Осовський та Леонід Назарук; подарунок отримує Микола Давидовський; сценку виконують учасники художньої самодіяльності РБК Людмила Кущ та Олександр Хрокало; вихованці Петрівської дитячої музичної школи дарують пісню хліборобам.