Сергій Завалій оглядає світлицю-музей в Олександрівському сільському Будинку культуриДнями голова РДА Сергій Завалій, разом із своїми заступниками Олександром Лукашовим та Тетяною Панетою, побували з робочим візитом на території Чечеліївської та Малинівської сільських рад.

Розпочали візит з Олександрівки. Керівників району супроводжував сільський голова Сергій Дяченко. Під час своєї попередньої каденції Сергій Павлович зарекомендував себе як гарний дбайливий господар, тож на чергових місцевих виборах вкотре отримав вагому підтримку виборців, з чим і привітали його гості.

В Олександрівці голова райдержадміністрації та його заступники оглянули сільський Будинок культури, відзначивши гарний стан приміщення, в якому протягом останніх років було здійснено чималий обсяг ремонтних робіт. В Будинку культури якраз потрапили на репетицію відомого не лише в районі, а й далеко за його межами народного колективу «Джерело». Художній керівник колективу і завідувач закладу культури Дарія Когут розповіла гостям, що в серпні цього року народна артистка України Оксана Пекун, разом із знімальною групою телепрограми «Фольк-music», проводила зйомки виступу «Джерела», і тепер всі з нетерпінням чекають виходу новорічної програми за їх участю. Культпрацівники розповіли гостям, що найближчим часом планують проводити концерти в сусідніх територіальних громадах, тим самим  знайомлячи петрівчан зі своєю творчістю, а, разом з цим, заробляючи, хоч і невеликі, але кошти. Дарія Василівна показала гостям гарно оформлену Українську світлицю-музей, де зберігаються предмети побуту - справжні скарби декоративно-ужиткового мистецтва.

Поряд з Будинком культури знаходиться приміщення Олександрівського ФАПу. Голова РДА, разом із заступниками, оглянувши його, впевнились, що тут створено гарні умови для медичного обслуговування: зроблений ремонт, придбано сучасне медичне обладнання, забезпечено медикаментами.

Оновлений вигляд чечеліївського ФАПуУ Чечеліївці Сергій Дяченко ознайомив керівників району з ходом ремонтних робіт у Чечеліївському ФАПі. Тут замінено вікна та двері, здійснено перепланування, проводяться роботи по заміні даху, буде встановлений котел для альтернативних видів палива. Креативний та ініціативний сільський голова Сергій Дяченко проблему нестачі коштів для проведення ремонтів об’єктів соціальної сфери тощо вирішує шляхом участі в усіляких грантах, програмах та проектах, залучаючи фінанси міжнародної технічної допомоги.

Тож уже незабаром чечеліївці  радітимуть оновленому приміщенню ФАПу, де буде тепло, гарно і затишно, та де можна буде отримати якісне медичне обслуговування.

Не оминули гості і дошкільного навчального закладу с. Чечеліївки, де відмітили належні умови для навчання і виховання дошкільнят. Вихованці закладу подарували відвідувачам невеличкий концерт.

Підводячи підсумки візиту, Сергій Володимирович, Тетяна Григорівна та Олександр Сергійович провели нараду з сільським головою Сергієм Дяченком, де обговорили хід реалізації інвестиційних проектів та плани на наступний рік. Серед інших заходів Сергій Дяченко планує завершити роботи по освітленню Чечеліївки та Олександрівки, а крім того, має досить амбітні плани щодо подальшої розбудови соціальної інфраструктури сільської ради.

Голова райдержадміністрації та його заступники продовжили візит до Малинівської сільської ради. Привітавши сільського голову Едуарда Яротника з перемогою на виборах та виявленою довірою жителів громади, гості оглянули приміщення ФАПу та ДНЗ.

І якщо в дошкільному закладі створені гарні умови для маленьких мешканців села, то цього не скажеш про приміщення ФАПу – відсутні в достатній кількості медикаменти та й саме приміщення потребує ремонту.

Прес-служба райдержадміністрації.

На знімках: Сергій Завалій оглядає світлицю-музей в Олександрівському сільському Будинку культури; Оновлений вигляд чечеліївського ФАПу.