Коли все навкруги вкрите опалим листям, а в обличчя нещадно дме холодний вітерець, вагань більше немає, що осінь розвернулася на повну силу. У такі дні прохолода не тільки надворі, вона немов проникає у нашу душу. Недарма ж вважають, що ця пора року приносить з собою не лише різнобарв’я, аби додати деревам кольорів, не забуває вона і про поганий, сумний настрій та депресію. Та не слід одразу ж впадати в цю осінню меланхолію, адже ліки від неї вже давно винайдені. Достатньо лише заварити смачного гарячого чаю або кави та додати ароматну домашню випічку, а після знайти на полиці книгу улюбленого автора, яку вже встигли зачитати аж до потертих сторінок, і все, - рецепт гарного настрою прямо перед вами. А своїми рецептами гарного настрою, точніше ароматної випічки, вирішила поділитися з усіма нами панні Анна.

Яблучний пиріг

Нам знадобиться: 3 великих яблука, 100г вершкового масла, 4 яйця, 4 столових ложки сметани, 1 склянка цукру, 2 склянки борошна, 1 чайна ложка соди. Яйця збиваємо разом з цукром, сметаною і розтопленими вершками. Додаємо потроху борошно та соду. У форму, покриту заздалегідь папером для випічки, виливаємо тісто, а зверху викладаємо почищені та порізані на тоненькі скибочки яблука. Ставимо в розігріту духовку до 180 градусів на 40 хвилин. Через 15 хвилин знижуємо температуру до 150 градусів. Вже готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою.

Сирне печиво

Беремо: 400г сиру, бажано жирного, 200г маргарину, 1 яйце, 2 склянки борошна, половину чайної ложки соди, гашеної оцтом. Замішуємо тісто і ставимо в холодильник на 1 годину. Діставши, розкатуємо, посипаючи цукром. Робимо з тіста кружечки з допомогою склянки, складаємо вдвоє цукром всередину і защіплюємо один край. Викладаємо на форму і ставимо в розігріту духовку до 180 градусів на 15-20 хвилин.

Печиво «Мадлен»

4 яйця, 100г вершків, 200г цукру, 200г борошна, 1 чайна ложка розпушувача та цедра лимону, достатньо буде одного. Вершки з цукром розтопити на водяній бані, яйця збити і з’єднати з цукром і вершками. Туди ж додаємо борошна, цедру лимона, розпушувач, а також можна додати 1 столову ложку какао або малинового пюре, аби печиво набуло вишуканого смаку та кольору. Розкатуємо і надаємо форму печиву, складаємо на лист - і в духовку, розігріту до 220 градусів на 10 хвилин.

 Печиво «Горіхова насолода»

1 яйце, 2 склянки цукру, 120г вершків, півсклянки сметани. Спочатку розкатуємо до однорідної маси, а потім додаємо 1 чайну ложку соди і борошно скільки візьме тісто, воно повинне бути м’яким. Розкатуємо корж товщиною 1см і зверху посипаємо цукром та подрібненими горіхами. Ріжемо тісто і ви-кладаємо на лист та ставимо в розігріту духовку до 180 градусів на 15-20 хвилин. Після зверху добре посипаємо цукровою пудрою.

Завдяки цим рецептам у вас вийде смачна, а головне домашня випічка. Приємного смаку та гарного настрою щодня!

Записала Вікторія Махнюк