письмоШановні жителі району!

Вітаємо вас з Днем української писемності та мови!
Мова – це важливий чинник самовизнання нації, надійна основа розвитку країни, загартована багатовіковою історією та відточена творчістю найталановитіших українських письменників. Саме мова є душею нації, її генетичним кодом, адже у її глибинах народилося культурне надбання, яким може пишатися український народ. Без рідної мови жодна людина не здатна почуватися повноцінною частиною свого народу, його історії та культури.
Бажаємо, щоб Материнське Слово було для нас духовним джерелом життя і оберегом. Не з примусу, а лише за покликом власного сумління та гідності плекаймо у душі любов до рідної мови.

Районна державна адміністрація
Районна рада

Шановні друзі!

Районна державна адміністрація сердечно вітає з професійним святом всіх працівників культури та аматорів народного мистецтва!

Культура і мистецтво є важливими факторами виховання, формування емоційного та інтелектуального рівня людини, її патріотичних почуттів, любові до рідної землі.

Саме вам випала почесна доля зберігати духовні скарби України, дбати про високу якість і професіоналізм української культури.

Тож прийміть нашу глибоку вдячність та побажання міцного здоров’я, натхнення, творчих здобутків!

Голова районної державної адміністрації Сергій Завалій

роботи на мосту триваютьУ післявоєнний період чимало важливих об’єктів було зведено методом всенародного будівництва – толоки, або за власні кошти колгоспів, радгоспів, інших підприємств і установ, розташованих на конкретній території. На той час на документальне оформлення таких новобудов, напевне, звертали не дуже велику увагу, вважаючи головним те, що вони діють, служать людям. Зрозуміло, що, маючи солідний вік, практично всі вони сьогодні вже потребують ремонту, але через те, що значна їх кількість юридично, як кажуть, «висить у повітрі», не маючи офіційного власника, немає й законної можливості виділити необхідні кошти на ремонт чи реконструкцію.

Саме така ситуація склалася з мостом через Інгулець в Петровому. Довелося докласти чимало зусиль на відновлення (а фактично - виготовлення заново) технічної документації, визначення його балансоутримувача. Після вирішення цієї проблеми було замовлено проект ремонту. Проектна установа із залученням аквалангістів вивчила технічний стан мосту, проект пройшов відповідну експертизу, і Петрівська селищна рада отримала змогу оголосити тендер на проведення ремонтних робіт. Головною умовою тендеру було проведення ремонту в одну чергу.

центр надання допомогиІрина Лугова – начальник служби у справах дітей, в.о. начальника відділу молоді та спорту райдержадміністрації нещодавно побувала в «гарячому» регіоні України – Донбасі. Вона взяла участь у Всеукраїнській акції «Покрова героїв», яка проходила 13 – 14 жовтня в Слов’янську, Артемівську та Красному Лучі. Тож до уваги читачів районки її розповідь про поїздку та враження від проведеної акції.

Організаторами акції стали Міністерство молоді та спорту і Донецька обласна державна адміністрація, а присвячувалася вона проблемі патріотичного виховання молоді. На даний час розробляється Національна концепція патріотичного виховання підростаючого покоління, тож важливо було почути думки та пропозиції тих, хто безпосередньо займається цією проблемою.

Відкрив захід заступник міністра Сергій Митрофанов. Він відверто зізнався, що організатори побоювалися – чи з’їдуться сюди люди, але ці побоювання виявилися марними, бо прибули представники майже всіх областей України, що стало ще одним свідченням того, що Україна - єдина, представники всіх її регіонів зацікавлені в тому, щоб підняти патріотичне виховання на якісно вищий рівень.

Червонокостянтинівська сільська виборча комісія

(28333, Кіровоградська область, Петрівський район, с. Червонокостянтинівка., вул. Перемоги №1)

Постанова

с. Червонокостянтинівка Петрівського району

від 30 жовтня 2015 року №42

Про визнання депутатів Червонокостянтинівської сільської ради в одномандатних виборчих округах

На підставі протоколів Червонокостянтинівської сільської виборчої комісіі від 30 жовтня 2015 року про результати виборів депутатів Червонокостянтинівської сільської ради в одномандатних виборчих округах, керуючись пунктом чотирнадцятим частини четвертої статті 25, частиною другою статті 85, статті 88 Закону України «Про місцеві вибори» Червонокостянтинівська сільська виборча комісія постановляє:

  1. Визнати обраними депутатами Червонокостянтинівської сільської ради на чергових виборах депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2015 року одномандатних виборчих округах:

Постановою Кабінету Міністрів України від 31 березня 2015 р. № 200  затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням.

Порядок поширюється на осіб, які постраждали під час проведення антитерористичної операції та яким встановлено статус учасника бойових дій чи інваліда війни відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 та пункту 1 частини другої статті 7 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.

Організацію забезпечення санаторно-курортним лікуванням у районі  здійснює управління соціального захисту населення Петрівської райдержадміністрації.

8 листопада святкує свій день народження та день ангела благочинний Петрівського району, настоятель Свято-Покровської церкви смт Петрового, протоієрей

Дмитро Городецький -

глибока віра, працьовитість і жертовність - це ті головні риси, якими Господь наділив Вас, і які є головною рушійною силою у Вашому житті.

Вітаємо, всечесний отче, зі святом щиро.

Хай Бог благословляє кожне починання,

Нехай наповнить Ваше серце любов’ю й миром

І вислуховує всі молитви  й благання.

З молитвою, вдячністю і любов’ю родина Турбаєвських

Чотирирічному Дмитрику Ковальову, з с. Новий Стародуб, потрібна терміново допомога для проведення операції на оці. Не будьмо байдужими, допоможіть будь-ласка хлопчику, щоб він знову міг повноцінно навчатися, гратися та пізнавати цей світ.

Контакти: мати, Ковальова Лариса Олексіївна, тел.: 0988457135, рахунок № 26208000107511 в Петрівському ТВБВ №10010/0107,2625 філії Кіровоградського обласного управління ВАТ «Ощадбанк», МФО 323475.

Цими днями в управлінні соціального захисту населення було проведено формування групи та початкове ознайомлення учасників антитерористичної операції з умовами проходження навчання.

З листопада в смт Петровому розпочато професійне навчання учасників АТО на курсах водіїв категорії С. Дванадцять захисників Петрівщини пройдуть 2-місячний курс із теорії та практики водіння вантажних автомобілів, при цьому всі витрати за навчання покриваються за рахунок коштів державного бюджету.

Валентина СИБІРА, начальник управління соціального захисту населення районної державної адміністрації

Червонокостянтинівська сільська рада Петрівського району Кіровоградської області оголошує конкурс на заміщення вакантної посади спеціаліста-землевпорядника, головного бухгалтера.

Вимоги до кандидата: вища освіта за фахом.

Для участі в конкурсі слід надати до сільської ради такі документи: заяву про участь у конкурсі; копію документів про освіту; декларацію про доходи за 2014 рік.

Заяви та документи приймаються протягом 30-и календаних днів з дня опублікування оголошення за адресою: с. Червонокостянтинівка, вулиця Перемоги, 1, тел. для довідок 096-50-50-751.