ігровий моментПерший крок до півфіналу зроблено

На цьому тижні відбувся перший чвертьфінальний матч Кубку України серед аматорів між командами «Інгулець-2» та «Балкани» (м. Одеса). Нагадаємо, що «Балкани» не просто дуже сильна, добротна команда – на сьогодні це чемпіон України серед аматорських команд, титул, який вона виборола тиждень тому, обігравши, до речі, у вирішальному поєдинку «Рух» з Винників, що у передмісті Львова, за який, між іншим, зараз виступають колишні київські динамівці Максим Шацьких та Олександр Алієв.

Отож, незважаючи на не зовсім затишну, прохолодну і вітряну погоду, на стадіоні навчально-тренувальної бази «Інгульця», що у Володимирівці, зібралася досить значна група любителів футболу в передчутті видовищного дійства. І, слід зазначити, що кожен, хто цього дня, відклавши усі невідкладні справи, віддав перевагу футболу, про це не пошкодував, адже поєдинок справді видався бойовим, захоплюючим, видовищним. Вже буквально з перших секунд зустрічі один за одним біля воріт гостей виникли два гострих моменти: спочатку з лінії штрафного майданчика хльостним ударом по воротах «Балкан» відзначився Джаба Фхакадзе – м’яч влучив у поперечину, відскочивши у поле, а ще за кілька секунд хтось із наших гравців, опинившись віч-на-віч з голкіпером гостей, отримав точну передачу від партнерів, але удар по воротах вийшов занадто слабким і нескладним для голкіпера такого рівня, якого мають одесити. Тож цю загрозу гості також ліквідували. Далі «Балкани» дещо вирівняли гру, і вона пішла, як мовиться, на зустрічних курсах: гострі атаки нашої команди змінювалися контратаками гостей, тож роботи цього дня вистачало як у голкіперів, так і у захисників обох команд. Хоча атаки «Інгульця-2» були дещо гострішими, тож прикро, що знову далася взнаки наша вже задавнена «хвороба» - нереалізація майже стовідсоткових моментів.

Натомість, те, чого не змогли зробити нападники – успішно виконав захисник: уже на самому початку другої половини поєдинку прострільну передачу з правого флангу ударом головою в падінні «замкнув» Михайло Денисов – 1:0. Далі, очевидно, на виконання певного тактичного плану тренерського штабу «Інгульця», він продовжив більш активно діяти саме в лінії атаки, тож трохи більше, як за десять хвилин, вже вдруге вразив ворота гостей, опинившись на розі штрафного майданчика – пробив у дальній від голкіпера верхній кут воріт. До речі, саме Михайло Денисов цього дня мав чудову нагоду зробити хет-трик, цим самим істотно підвищивши шанси нашої команди на успіх за сумою обох поєдинків: десь хвилин за десять до кінця гри його гострим пасом вивели сам на сам з голкіпером «Балкан». Втім, на жаль, нашому гравцеві не вистачило стартової швидкості, тож загрозу в підкаті ліквідував хтось із захисників гостей.

Отож підсумковий рахунок гри – 2:0 на нашу користь, який, втім, з таким суперником, як «Балкани», не дає підстав для розслаблення. Можна не сумніватися, що гра-відповідь на Одещині виявиться не менш запеклою і не менш складною. І все ж, наші улюбленці мають доволі непогані шанси пробитися до півфіналу, а відтак побажаємо їм удачі, а усім нам – успішної кубкової осені.

Вже цієї суботи, в момент, коли читачі районки триматимуть цей номер в руках, «Інгулець-2» в рамках фінального турніру першості Кіровоградської області на полі Олександрійського стадіону «Ніка» зустрінеться з командою «Прометей» (с. Рівне, Новоукраїнського району), а наступної середи – 7 жовтня – відбудеться матч-відповідь з «Балканами», який і визначить півфіналіста Кубку України серед аматорів.

Першій же нашій команді на цьому тижні бажатимемо успіхів у виїзному поєдинку в тій же Одесі, де в суботу, 3 жовтня, в рамках 11 туру чемпіонату України серед команд другої ліги на стадіоні ФСК «Іван» вони зустрічатимуться з футболістами місцевої «Реал-Фарми». До речі, глядачі з Петрівщини зможуть переглянути цей поєдинок в прямому Інтернет-ефірі на сайті ФК «Інгулець».

Володимир Кіфенко.

На знімку: це - не «бойовий гопак», а синхронна гра в захисті.