Веселковий світ дитинства

дошкільнятаСеред розмаїття квітів затишно розташувався  у селі Петрівському наш дошкільний навчальний заклад «Колосок». У цій назві, як у зерні добра, безмежне тепло любові до дітей, до навколиш-нього світу. Наш дитячий садок - особливий заклад: це друга оселя для працівників і дітей,  затишна та тепла. Головне в ній - не тільки зовнішня краса, а й позитивна емоційна атмосфера, аура творчості.

Що за диво « Колосок»?

То -  дитячий наш садок.

В ньому танці, співи, сміх

Місця вистачить для всіх.

І зерняток - дітлахів

Тут завжди чекають,

Свою ласку та любов

Щиро відкривають.

Головною метою ДНЗ є найбільш повне розкриття творчого потенціалу, природних здібностей вихованців та вихователів у їх взаємозв’язку, створення доброзичливої, творчої атмосфери, де враховувалися б інтереси та бажання дитини, створювалися умови для прояву самостійності, ініціативи, творчості. 

Творчий характер педаго-гічної діяльності вихователів забезпечує сприятливі умови для введення дитини у світ української культури. Сучасне життя висуває перед колективом дошкільного закладу чіткі позиції на майбутнє. І найвагоміша з них - модернізація змісту освіти в до-шкільному закладі, оновлення його відповідно до вимог часу, із збереженням позитивного досвіду педагогів, та збагачення його новими, прогресивними ідеями.

Завдяки психологічному комфорту  та теплому мікроклімату, створеному працівниками ДНЗ, вихованці виростають компетентними в усіх сферах життє-діяльності, здоровими та бадьорими,  готовими до подальшого життя.

Навчанням та вихованням займаються два вихователі - Г.В.Бєляєва, В.П.Лепська та два помічники вихователя - Я.В.Мороз, І.Г.Мар’янова.

Завдання педагогів  ДНЗ «Колосок» -  створювати сприятливі умови для забезпечення фізичного, психічного, духовного, екологічного здоров”я дітей. Виробляти у дітей позитивну мотивацію здорового способу життя.

Вихованці щодня займаються фізкультурою, грають в рухливі ігри, роблять ранкову гімнастику, гімнастику пробудження. Дітям подобаються прогулянки на свіжому повітрі, походи, екскурсії.

Правильно організовані літні прогулянки дають великий заряд енергії. Важливі чинники здоров’я малят – сонце, повітря і вода - широко застосовуються у нашому дитсадку. Та ще й додаємо рух: якомога більше і якнайцікавіше. Довгий літній день проходить цікаво, з великою користю для здоров’я і розвитку дітей. Вони залюбки приймали повітряні, сонячні  ванни, розважалися.  Вихователі дитсадка пам’ятають: «Якщо дитина бігає і грається - їй здоров’я усміхається».

Весело і яскраво проходять свята у нашому садочку, які організовує музичний керівник Л.О.Чорнопольська. Надовго запам’ятовують діти і батьки святкування Нового року, 8 Березня, Дня захисту дітей, «Прощавай садок дитячий», свято Осені та ін. Батьки допомагають дітям готувати костюми і завжди є шановними гостями на цих святах.

Смачні страви в нашому садочку готує кваліфікований кухар – О.А.Коломієць, яка забезпечує   якісне приготування їжі. Сумлінно і відповідально ставиться до своїх обов’язків.

Підтримують нас у всіх наших починаннях сільський голова Н.О.Лепська та батьки.  

Сільський голова Наталія Олександрівна Лепська взагалі частий гість у дитячому садку - як у святкові, так і в будні дні, тому їй особисто дуже близькі усі нагальні проблеми дитячого садка.  У дошкільному закладі в цьому році частково замінено вікна та вхідні двері, зроблено косметичний ремонт у групових та спальних кімнатах. Допомагали у проведенні ремонтних робіт батьки: І.Гордєєва, О.Колісник, О.Павлушина, В.Пилип, П.Піжевський, Д.Хлопенко, Б.Лісогора та ін. Велике спасибі за підтримку і допомогу всім небайдужим до проблем дошкільного закладу. 

Напрередодні Дня  працівників  дошкільної освіти  вітаю  всіх, хто щоденно віддає тепло своїх сердець дітям, з професійним святом!

Тож нехай лагідна посмішка сонечка дарує вам невичерпну енергію, красу і чарівність, життя ваше буде наповнене щастям, добробутом та натхненням, в оселях ваших панують світло і злагода, у серці - добро і мудрість, а в житті - достаток і удача. 

Бажаю вам нових профе-сійних досягнень і глибокої поваги. Нехай прекрасні почуття зігрівають ваші серця, а доля буде щедро наповнена теплом і любов’ю.

Лариса Харлан, завідуюча ДНЗ «Колосок», с. Петрівське