«АгроЕкспо»Уже зовсім скоро, 1-3 жовтня, у Кіровограді втретє відбудеться подія національного масштабу: відкриється найбільша в країні агропромислова виставка «АгроЕкспо», на яку з’їдуться аграрії з усієї України. Цього року, як і минулого, у її рамках буде проведено народний «Покровський ярмарок».

Здавна свято Покрови, яке відзначається у жовтні, вважалося святом, пов’язаним із початком осінніх традицій. В Україні воно пошановувалося селянами і знаменувало закінчення польових робіт. Крім того, наш край має багаті ярмаркові традиції. Тож організатори «АгроЕкспо» прагнуть відродити їх, започаткувавши на  Кіровоградщині найбільший аграрний ярмарок.

«Покровський ярмарок» відбудеться 2 та 3 жовтня під час виставки «АгроЕкспо-2015». Організатори запевняють – кожен учасник цього заходу знайде тут щось для себе: найкращі продукти від фермерських господарств області за ціною виробника, сувеніри та вироби мистецтва, що привезуть з усіх куточків України, майстер-класи з народної творчості, конкурси та розваги для дітей та дорослих. 

Під час конкурсів на кращі страви поціновувачі української кухні матимуть нагоду скуштувати найсмачніші на Кіровоградщині борщ, вареники та юшку.

Розважальна програма за участю кращих творчих колективів області не залишить байдужими дорослих і дітей. Адже мета заходу - відродити традиційне свято, яке українці відвідували всією родиною. 

Особливо колоритними будуть конкурси на най-більший гарбуз та найкращий коровай.

До участі в конкурсі «Гарбуз-велетень» запрошується кожен мешканець області! Цього року господаря, який спромігся виростити найбільшого жовтого здорованя, буде нагороджено цінним призом - телевізором! Не менше задоволення отримають відвідувачі й від конкурсу кращих короваїв, у якому змагатимуться майстри з усіх районів області. Можливо, саме ваша підтримка дозволить рідному району завоювати гран-прі в цьому конкурсі.

Шановні жителі Кіровоградщини та гості області! Не пропустіть унікальну можливість насолодитися атмосферою справжнього українського ярмарку! 

Чекаємо на вас 2 та 3 жовтня за адресою: м. Кіровоград, вул. Мурманська, 8. У дні виставки діятиме безкоштовний експрес за маршрутом Автовокзал №2 – виставка «АгроЕкспо».