У матчі третього туру другої ліги «Інгулець» в Сумах переміг місцеву «Барсу».

У звітній грі зустрічалися команди, які в перших двох турах святкували перемоги. Як наслідок, вони після другого туру перебували в лідерах. Команди грали на штучному покритті. Та попри це гості змогли швидко пристосуватися до таких умов, захопивши територіальну перевагу з перших хвилин матчу. Вже на шостій хвилині кращий бомбардир «Інгульця» Віталій Колєсніков ледь не переправив м’яч у сітку воріт суперника. А через кілька хвилин з-за меж штрафного майданчика потужно пробивав Ілля Ходуля: на шляху м’яча став гравець господарів, який отримав незначне пошкодження. Після надання медичної допомоги останній зміг продовжити гру. На 21-ій хвилині матчу небезпечно в штрафний майданчик господарів входив Віталій Колєсніков, але згаяв шанс для удару. Сумська команда через вісім хвилин змогла загрожувати воротам Дениса Боброва: після удару Коровікова м’яч пролетів повз ворота. 32-а хвилина матчу мала стати щасливою для гостей, але після подачі з флангу гравець «Інгульця», перебуваючи перед воротами без опіки, «розминувся» з м’ячем. А ще через три хвилини Олександр Мішуренко з кута штрафного майданчика, з-під захисника пробив вище воріт Івана Фельде. Перша половина зустрічі пройшла за переваги гостей, які її втілити у забитий м’яч не зуміли. З «нулями» на табло команди пішли на перерву.

Другий тайм розпочався в тому ж ритмі, що і перший: гості контролювали м’яч й більше небезпечно атакували. На 55-ій хвилині матчу після подачі з флангу Олександр Мішуренко скористався помилкою голкіпера на виході і у верховій боротьбі пробив повз ворота. А через хвилину Мішуренко у штрафному майданчику обіграв двох опонентів і, схоже, була гра рукою захисника у власному штрафному майданчику, що дозволило зупинити атаку гостей. Господарі на 57-ій хвилині матчу зуміли провести швидку контратаку: три в два захисники виходили сумчани і Богдан Сокол чудово зіграв корпусом, відтіснивши від м’яча опонента. А на 61-ій хвилині матчу гості «заробили» штрафний удар: Процишин порушив правила проти Колєснікова. Після виконання стандартного положення, Ілля Ходуля з 20 метрів перекинув стінку гравців суперника та голкіпера під перекладину – 1:0 на користь «Інгульця». Відзначимо, що після того епізоду Віталій не зміг продовжити гру і його замінив Юрій Перін.

Вже через кілька хвилин, після виходу на поле Юрій Перін з гострого кута пробивав по воротах сумчан – Іван Фельде парирував. На 69-ій хвилині матчу Ілля Ходуля потужно пробивав – голкіпер Фельде відбив м’яч перед собою і з другої спроби зафіксував його, на мить випередивши Олександра Мішуренка. На 81-ій хвилині матчу Микола Коляда пробив вище воріт. А в останні хвилини матчу господарі провели міні-штурм воріт Боброва. Спочатку Жиловець ледь не вийшов один на один з голкіпером гостей – захисник відтіснив від м’яча. А в наступній атаці Коровіков з-за меж штрафного майданчику пробив під перекладину воріт – Бобров, не ризикуючи, перевів м’яч на кутовий. У хвилини, які залишилися до завершення матчу, господарі більше нічого не створили: «Інгулець» святкував перемогу з рахунком 1:0.

У наступному турі, 15 серпня, «Інгулець» в  Петровому прийматиме команду «Нікополь-НПГУ».

«Барса» — «Інгулець» — 0:1 (0:0) (Ходуля, 62) «Барса»: Фельде, Процишин, Тарасенко, Старинський, Левченко (Білодід, 54), Зрибняк, Макаров, Биков (Жиловець, 82), Жоров (Танчик, 59), Ярошенко, Коровіков «Інгулець»: Бобров, Ходуля, Пащенко, Кобець, Голуб, Сокол, Запорожець, Мішуренко, Колєсніков (Перін, 64), Отрок (Саф’яник, 87), Коляда (Соляник, 90) Попередження: Коровіков, 45; Жоров, 58; Процишин, 61 — Сокол, 82; Перін, 86.

 Віктор Слюсаренко,

 Сайт ФК «Інгулець»