сотні петрівчан чекають початку святаУ Петровому 1-го серпня відбулася подія, визначна не тільки для району, а й для усієї області і навіть для всієї України – офіційне відкриття відбудованого стадіону «Інгулець». Погодьтеся, що у наш непростий час будується не так багато по-дібних об’єктів. До того ж, цей стадіон, як свого часу зазначила атестаційна комісія Професійної футбольної ліги України, відповідає всім вимогам професійної ліги. Без цього команда «Інгулець» не отримала б права здобути професійний статус і виступати в Другій лізі ПФЛ.

На свято прибули заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Коваленко, голова обласної федерації футболу Віктор Безсмертний, Перший віце-президент Асоціації аматорського футболу України Олександр Каденко і, звичайно ж, господарі – голова Петрівської районної адміністрації Сергій Завалій, голова Петрівської районної ради Світлана Тилик та Президент футбольного клубу «Інгулець», генеральний директор ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» Олександр Поворознюк. Всі вони вітали петрівчан з визначною подією. С.Коваленко, зокрема, передав найщиріші вітання від очільника області Сергія Кузьменка. Він зазначив, що відкриття стадіону, як і інших об’єктів - набережної, парку відпочинку - це знакові події, які свідчать про те, що Україна, не зважаючи на всі негаразди, розвивається, влада дбає про людей, зокрема молодь, яка повинна мати всі умови для гармонійного розвитку, занять фізичною культурою і спортом, відпочинку. Крім того,  повідомив, що з обласного бюджету виділено три мільйони гривень на ремонт аварійного мосту через Інгулець, а також рішенням уряду виділено значні кошти на ремонт доріг.

урочисте перерізання стрічки (на передньому плані С.Коваленко, О.Поворознюк та О.КаденкоС.Завалій висловив упевненість в тому, що відбудова стадіону є свідченням успішної співпраці влади, бізнесу і громадськості.

Його підтримала С.Тилик, яка зауважила, що ще зовсім недавно стадіон був перетвореним в місце випасу худоби, а тепер став гордістю і окрасою Петрівщини.

Привітали учасників свята і названі вище представники футбольної громадськості України, побажали  дебютанту ПФЛ – команді «Інгулець» успіхів, а дітям Петрівщини передали в подарунок комплекти футбольних м’ячів і форми.

З нагоди урочистої події Олександра Поворознюка – людину, чиїми зусиллями та ентузіазмом і було створено цю чудову перлину нашого степового краю, було нагороджено Почесною грамотою Петрівської районної ради та райдержадміністрації (її вручили Світлана Тилик та Сергій Завалій). А Віктор Безсмертний та Олександр Каденко вручили, відповідно, пам’ятні відзнаки Кіровоградської обласної федерації футболу та Асоціації аматорського футболу України.

м’ячі і спортивна форма - подарунок юним спортсменамПісля закінчення офіційної частини відбувся чудовий концерт творчих колективів Кіровоградської обласної філармонії: Академічного театру музики, пісні і танцю «Зоряни» під керівництвом Народної
 артистки України Антоніни Червінської, солістів Тетяни Яковенко, лауреата міжнародних конкурсів і фестивалів Ярослава Страшного, заслуженого артиста України Сергія Дьоміна, Олексія Колачинського, Іванни Клоц, ансамблю бального танцю «Конвалія», інструментального ансамблю «Єлисавет-ретро» (керівник - Валерій Федчишин), інструментального ансамблю «Живий звук» (керівник - Віталій Кравченко).

Завершилася розважальна програма лотереєю, а фінальним акордом свята став  перший матч на стадіоні команди «Інгулець» у професійному статусі з «Вересом» з Рівного, який підопічні О.Поворознюка упевнено виграли з рахунком 3:1 (Детальніше звіт про поєдинок читайте в цьому номері).

гостей свята вітає С.ЗавалійОлександр Поворознюк так прокоментував цю подію:

- Хочу сказати, що сьогоднішнє свято залишиться з жителями Петрового і району назавжди. Бо ж урочистості, концерт та інші складові заходу згодом забудуться, на зміну їм прийдуть нові події і враження, а стадіон буде служити людям ще багато років.

Ми його, фактично, «оживили» ще у 2013 році, коли провели на ньому перші футбольні матчі, та так склалося, що урочисте відкриття відбулося тільки сьогодні. Але для мене головне не це, а те, що я пообіцяв, що буде стадіон і професійна футбольна команда, і зробив це. Є стадіон, є команда, яка довела сьогодні, що здатна гідно представляти Петрівщину у когорті професійних футбольних клубів.

виступають славетні «Зоряни»Я ніколи не зупиняюся на досягнутому, завжди прагну зробити все по-максимуму. Тож буду і надалі зміцнювати як команду, так і матеріальну базу клубу. До речі, я дбаю не лише про футбольний клуб «Інгулець», а і про розвиток масової фізичної культури в районі. Для того, щоб дітям було де займатися спортом, я до кінця нинішнього року обіцяю реконструювати ще один стадіон на базі старого досить таки занедбаного поля зі штучним покриттям, що в центрі селища.

Переконаний, що наш «Інгулець» ще змусить хвилюватися багатьох фанів інших клубів. А най-ближче завдання – дати справжній бій команді Прем’єр-ліги – луцькій «Волині», з якою нас звів жереб у 1/16 Кубку України..

лунає чарівний голос Т.Яковенко.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімках: сотні петрівчан чекають початку свята; урочисте перерізання стрічки (на передньому плані С.Коваленко, О.Поворознюк та О.Каденко); м’ячі і спортивна форма - подарунок юним спортсменам; гостей свята вітає С.Завалій; виступають славетні «Зоряни»; лунає чарівний голос Т.Яковенко.