рибаНим виявився 36-річний житель смт Петрового, який, знаходячись на Іскрівському водосховищі, виловив різного роду рибу, загальною кількістю 450 одиниць, яка відноситься до водних живих ресурсів загальнодержавного значення, чим, з урахуванням вилову риби в нерестовий період, заподіяв істотну шкоду водним біоресурсам на загальну суму 12801 грн.

Правоохоронцями встановлено, що зловмисник здійснював незаконний вилов риби без наявності відповідного дозволу в нерестовий період, за допомогою 4-х ліскових сіток, вічко сіткового полотна загальною довжиною 320 метрів, застосування яких забороняється законодавством України. В ході огляду місця події вказані вище предмети, а також виловлена риба оглянуті та визнані речовими доказами по кримінальному провадженню, яке розпочате на підставі рапорта дільничного інспектора міліції. 

На сьогодні зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 249 «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом» Кримінального Кодексу України. За такі дії чоловіку загрожує покарання у вигляді штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Олександр Лисенко, в. о. начальника Петрівського РВ УМВС України в Кіровоградській області, майор міліції