Інтриги не було, але уболівальники розчарованими не залишилися

Неоднозначне враження залишилися у вболівальників Петрівщини після закінчення домашнього матчу четвертого туру чемпіонату Кіровоградської області з футболу між командами наших улюбленців з ФК «Інгулець» та гостей з Новгородки – «РАО-ТЕС-Промінь». Власне, ті, хто йшов на стадіон «Інгулець», аби насолодитися красивою, видовищною грою, певне, були дещо розчаровані, адже цю саму видовищність вони побачили у виконанні лише однієї - нашої команди. Тож і сам поєдинок двох суперників, особливо під кінець зустрічі, більшою мірою нагадував не змагання, а таке собі футбольне шоу, в ході якого наші футболісти у відверто напівтренувальному ритмі відпрацьовували власну майстерність та відточували на практиці варіанти комбінацій по взяттю воріт суперника. Сказати, що «РАО-ТЕС-Промінь» - слабка команда… Мабуть, це не зовсім правильно, в усякому разі, аби у нас в Петровому хоча б така ж команда була ще чотири роки тому, гадаю, ми вважали б її досить сильною і, звичайно, навіть гордилися б якимись її локальними успіхами. Але з огляду на створену сьогодні Олександром Поворознюком суперкоманду, про яку в районі раніше ніхто не насмілився б навіть мріяти, мусимо визнати, що в звітній грі зустрічалися суперники абсолютно різного рівня і абсолютно неспівставні за класом.

І хоча на поле цього дня в нашій команді не вийшла ціла низка гравців основного складу (певне, тренери вирішили поберегти їх перед поєдинком чемпіонату України з дніпропетровським «ВПК-Агро»), однак тотальна перевага «Інгульця» була помітна ще з перших хвилин гри. Власне, перший гольовий момент біля воріт гостей виник уже на п’ятій хвилині, коли після флангового прострілу Євгена Запорожця Віталій Колєсніков ударом головою спрямував м’яч повз голкіпера. Щоправда, того разу новгородківців врятувала стійка воріт. Першого ж забитого м’яча довелося чекати аж до 24-ї хвилини, коли той же Євген Запорожець переграв голкіпера, вийшовши сам на сам з ним після стрімкої контратаки. А далі новгородці відверто «посипалися», адже до кінця поєдинку в їхні ворота забивалися м’ячі на будь-який смак, причому легше було б назвати тих, хто не забив цього дня, аніж авторів голів, адже у воротах гостей «відмітилися» одразу дев’ять(!) польових гравців «Інгульця», зокрема, двічі згадуваний вже Запорожець і по одному разу Колєсніков, Хорольський, Кретов, Бриль, Карпінець, Бицко, Скоцький та Уліцький. Отож загальний рахунок 10:0, який, втім, ще не дав нашій команді можливості очолити турнірну таблицю групи «Схід», оскільки  найголовніші конкуренти по групі – футболісти ФК «Головківка», певне, відчуваючи, що цього сезону в боротьбі за лідерство різниця забитих і пропущених м’ячів відіграватиме особливо важливу роль, майже так само «познущалися» над гостями із Бобринця – командою «Новатор», перемігши їх з рахунком 9:1. Таким чином лідерство в групі продовжують утримувати три команди – «Головківка», «Інгулець» та «Старт», набравши в чотирьох турах по 10 очок, а за різницею забитих-пропущених (+21) першу сходинку посідає «Головківка». «Інгулець» з показником +16 – другий, Старт (+12) замикає чільну трійку.

Навряд чи суттєво змінить цей порядок і наступний п’ятий тур, хіба що реальну можливість обійти нас в турнірній таблиці отримають футболісти «Старту», адже їм доведеться приймати відвертих аутсайдерів групи – футболістів ФК «Долинська». Тож, щоб утримати другу сходинку, нам потрібно перемагати кіровоградську «Гідросилу», причому бажано з якомога переконливішим рахунком. Поєдинки п’ятого туру відбудуться 30 і 31-го травня.

А заключний матч групового турніру першості України серед аматорів «Інгулець» проводить на виїзді. У середу, 3 червня, на Харківщині він зустрічатиметься з місцевим «Колосом». Можна спрогнозувати,  що цей поєдинок буде найскладнішим для нашої команди в даному відбірковому циклі. Та все ж, сподіваємося, що вже в сьогоднішньому домашньому поєдинку з «ВПК-Агро» «Інгулець» зможе здобути прийнятний для себе результат, аби харківська зустріч уже не могла вплинути на лідируюче турнірне становище нашої команди, незалежно від будь-якого її підсумку.

Володимир Кіфенко.