ПравоохоронціПравоохоронці не залишають  родини переселенців з окупованих територій України без підтримки та пропонують сім’ям будь-яку допомогу: чи то фізичну, чи то юридичну. Дільничні інспектори міліції особисто відвідують переселенців, надають їм свої візитки дільничного та проводять профілактично-роз’яснювальні роботи.

Таким родинам на сьогодні є дуже важлива підтримка, тому правоохоронці завжди готові прийти на допомогу, - наголосив начальник Петрівського РВ УМВС України в Кіровоградській області Євген Чуйко.. 

Виховуємо патріотів

Напередодні травневих свят з метою виховання в учнівської та студентської молоді почуттів патріотизму та духовності, формування національної самосвідомості та високих моральних якостей правоохоронцями Петрівського РВ УМВС України в Кіровоградській області у загальноосвітніх навчальних закладах району організовано уроки, присвячені 70-й річниці перемоги над нацизмом у Європі та 70-й річниці завершення другої світової війни.

День Перемоги у війні 1941-1945 рр.. - це воістину всенародне свято, завжди урочисте і хвилююче, в якому злилися воєдино душевний біль про непоправні втрати і величезна радість Великої Перемоги.

Правоохоронці намагались передати учням та закарбувати в їхній свідомості те, що у цей день ми віддаємо данину глибокої поваги героїзму і самовідданості захисників Вітчизни. Міліціонери, знаючи, якою великою ціною завойовано Перемогу, закликали учнів взяти участь в урочистому мітингу, присвяченому Дню Перемоги, який відбувався в кожному селі та селищі району 9 травня, сказати найтепліші слова подяки і низько вклонитися ветеранам.

Крім того, представники правоохоронних органів разом з класними керівниками провели невеликий екскурс по історії тих років та впевнились, що учні непогано знають минуле своєї країни та району.

Принагідно було проведено й профілактичну роботу з метою розповісти учням про те, яік слід поводити себе при виявленні вибухонебезпечних речовин та куди слід звертатися у таких випадках.

Вшанували пам’ять загиблих

Підоблікові засуджені Петрівського РП КВІ вшанували пам’ять загиблих воїнів Другої світової війни та учасників АТО.

З метою вшанування подвигу українського народу та висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті загиблим воїнам, відповідно до указу Президента України, на території Петрівського РВ УМВС України в Кіровоградській області, старшим інспектором Петрівського РП КВІ та начальником дільничних інспекторів міліції було проведено виховний захід у виді бесіди на тему: «День пам’яті - примирення заради майбутнього».

Захід був присвячений сімдесятиріччю перемоги над нацизмом у Європі  та 70-ї річниці завершення Другої світової війни.

У ході бесіди ст. інспектором було повідомлено про події війни 1939 – 1945 року.

Наприкінці заходу пам’ять загиблих воїнів Другої світової війни та учасників АТО було вшановано хвилиною мовчання.

Також під час зустрічі засуджених було попереджено про наслідки зловживання спиртними напоями, що може призвести до притягнення до адміністративної відповідальності, та скасування іспитового строку. Окрему увагу було зосереджено на питаннях профілактики вчинення повторних злочинів та адміністративних правопорушень і дотримання норм правослухняної поведінки.

Тетяна Займак, ст. інспектор Петрівського РП КВІ; 

Олег Мамалига, начальник сектору ДІМ Петрівського РВ