«мобільний соціальний офіс» працював у ВолодимирівціДнями «мобільний соціальний офіс» працював у Володимирівці

При управлінні соціального захисту населення запроваджено роботу виїзних «мобільних соціальних офісів» для надання підтримки населенню шляхом обслуговування за місцем проживання.

Робота «Мобільного соціального офісу» проводиться на підставі графіка виїзду в населені пункти району, основним завданням якого є:

- підвищення рівня інформованості населення про заходи соціального захисту, які передбачені діючим законодавством;

- суттєве покращення соціального обслуговування та надання соціальної підтримки населенню шляхом обслуговування безпосередньо за місцем проживання;

- сприяння ефективному „зворотному зв’язку” органів соціального захисту з населенням для оперативного реагування та задоволення актуальних потреб.

Отож згідно графіку виїзду «мобільного соціального офісу» 15 травня 2015 року проведено особистий виїзний прийом громадян в с. Володимирівці. 

Прийом здійснювали начальник управління соціального захисту населення районної державної адміністрації Валентина Сибіра, заступник начальника управління Пенсійного фонду Світлана Годун та заступник директора Петрівського районного центру зайнятості Людмила Кісільова.

На прийом звернулася двадцять одна особа:

- з питань пенсійного забезпечення;

- з питань надання субсидії згідно ПКМУ від 28.02.2015року №106 «Про удосконалення порядку надання житлових субсидій».

Громадяни, які звернулися на прийом, отримали консультативно-роз‘яснювальну інформацію із зазначених питань. 

Зрозуміло, що однією з найактуальніших на сьогодні тем, є тема призначення житлових субсидій, тож уже вкотре зупинимося на ній детальніше. Отже призначення субсидії необхідно подати лише два документи – заяву про призначення житлової субсидії та декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії. Для призначення субсидії враховуватимуться доходи без податку з доходів фізичних осіб за попередній календарний рік. Якщо субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається у I кварталі року, середньомісячний сукупний дохід визначається за перші три квартали попереднього року. У разі, коли доход заявника зменшився порівняно з попереднім календарним роком, житлова субсидія може бути призначена на підставі доходів за останні шість місяців за умови надання довідки до органу соціального захисту населення про доходи таких осіб за цей період.

Особам, які отримували житлову субсидію протягом опалювального періоду 2014/2015 років, субсидія на наступний період призначатиметься на підставі раніше поданих документів, без необхідності надання Заяви і Декларації.

Субсидія призначатиметься на 12 місяців на підставі відомостей про доходи, які зазначено у Декларації, а на наступний період – без звернення, на підставі отриманої інформації про доходи від Державної фіскальної служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування, вищих навчальних закладів. При цьому у разі, коли оплата послуг з централізованого опалення проводиться лише в опалювальний період або за двоставковим тарифом, або для індивідуального опалення використовується природний газ (електроенергія), розмір субсидії розраховується окремо на опалювальний і неопалювальний періоди.

Для призначення житлової субсидії не має значення майновий стан сім’ї (наявність у володінні житлових приміщень, транспортних засобів, земельних ділянок, здача в оренду житлового приміщення тощо), крім купівлі майна або оплати послуг протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії на суму, яка на час купівлі (оплати) перевищує 50 тисяч гривень. У такому випадку субсидія може бути призначена на підставі рішення комісії.Комісям при місцевих органах виконавчої влади надано право:

- приймати рішення про надання субсидії одиноким непрацездатним громадянам на збільшену понад норму площу житла;

- визначати кількість осіб для розрахунку субсидії у випадках, коли окремі особи з числа зареєстрованих фактично не проживають у житловому приміщенні і споживання комунальних послуг обчислюється засобами обліку. Таким документом може бути довідка, що підтверджує місце перебування особи в іншій адміністративно-територіальній одиниці у зв’язку з роботою, лікуванням, навчанням, довготривалим відрядженням, відбуванням покарання, а також довідка про оплату житлово-комунальних послуг в іншому житловому приміщенні.

За детальнішою інформацією звертайтесь до управління соціального захисту населення Петрівської районної державної адміністрації, що розташоване за адресою: смт Петрове вул. Ілліча, 32

- телефон «гарячої лінії» - 9-63-33,

- телефон начальника управління соціального захисту населення Валентини Сибіри 067-943-51-40. 

Валентина Сибіра, начальник управління соціального захисту населення.