Днями на Кіровоградщині заступником голови обласної державної адміністрації Сергієм Коваленком було проведено скайп-нараду з керівниками структурних підрозділів ОДА, керівниками районів, начальниками районних управлінь соціального захисту населення та представниками регіональних відділень «Укрпошти», на якій йшлося про одну з найактуальніших на сьогодні для наших громадян тем: підвищення тарифів на газ, електроенергію та житлово-комунальні послуги і, в зв’язку з цим, кроки по соціальному захисту тих громадян, для яких нові тарифи можуть виявитися «не підйомним» тягарем при формуванні сімейного бюджету.

Уже відомо, що основним способом такого захисту має стати істотне розширення переліку споживачів, що користуються житловими субсидіями. Фактично, бланки заяви та декларації про доходи, необхідні для отримання цих субсидій має отримати кожна родина, кожне помешкання. Більше того, Сергій Петрович радить усім без винятку заповнювати ці бланки і переслати їх (чи подати особисто) до районних управлінь соціального захисту населення. А вже працівники управлінь самі вирахують: маєте ви право на субсидію чи ні.

Загалом же уряд заклав для субсидій на житлово-комунальні послуги кошти в сумі 25 млн. гривень.

Отож зазначені бланки мають бути доставлені в кожне помешкання до 9 квітня цього року. Детальніше інформацію про характер субсидій та порядок їх нарахування пропонуємо вашій увазі в матеріалі начальника управління соціального захисту населення  Валентини Сибіри «Нове у наданні субсидії», що вміщений на 7, 8 сторінках цього номера.