допомога воїнамЦими днями велика група наших воїнів-земляків, що проходили службу в зоні АТО, повернулися додому. Було дуже радісно їх бачити живими і неушкодженими, так само, як і радісно бачити, з яким теплом і щирістю їх зустрічали на рідній землі (Матеріал про цю зворушливу зустріч під назвою «Виконали свій обов’язок з честю» був опублікований в № 23 від 28 березня 2015 року).

Водночас ми продовжуємо волонтерську підтримку інших наших воїнів-земляків, адже їх сьогодні в лавах Збройних Сил України та інших воєнізованих формувань, що стоять на сторожі нашого миру і спокою, на буремному Сході країни залишається ще близько півтори сотні чоловік, зокрема і майже сімдесят мобілізованих уже поточного 2015 року.

Найближчу чергову поїздку ми плануємо в район Волновахи на 12 квітня – до Великодніх свят, аби Світлий день Христового Воскресіння наші бійці також могли відзначити за святковим столом, накритим смачними домашніми стравами. Відтак звертаємося з проханням до усіх наших земляків допомогти, аби наші воїни відчули смак і тепло рідного дому в далекій і часто непривітній стороні. Будемо вдячні, якщо ви заздалегідь підготуєте м’ясні страви (котлети, ковбаси, копчене чи запечене м’ясо та сало і таке інше) та заморозите їх у морозильнику (пластиковий посуд для заморожування ми можемо надати). Так само просимо приготувати рибу: замаринувати і також заморозити. Буде добре, якщо з риби приготуєте консерви, втім можна передати свіжу рибу й нам – ми самі приготуємо. Звичайно, доречні будуть різні салати, консервовані овочі та фрукти тощо.

Переконані, що освяченими великодніми продуктами з нами поділяться представники релігійних громад церков району та окремі громадяни. Тож просимо цього року на Великоднє богослужіння взяти їх до церкви трохи із запасом: ми здійснюватимемо збір освячених продуктів безпосередньо під час церемонії освячення.

Тепер наступне: починаючи з найближчого понеділка (шостого квітня) на нашій базі в Петровому ми розпочинаємо виготовлення вареників. Тож просимо мешканців району поділитися з нами свіжими шкварками та лівером (печінка, легені, серце, нирки) для виготовлення потрібки.

Вже традиційно будемо вдячні за надані засоби гігієни (туалетний папір, вологі серветки, вушні палички), а також речі, які на передовій ніколи зайвими не бувають – шкарпетки та цигарки.

Сьогодні майже скрізь на Донеччині є проблемним питання забезпечення якісною питною водою, тож ми привеземо воїнам свіжої питної води з найкращих криниць Петрівщини. А для цього просимо допомогти нам з тарою для неї: пластиковими каністрами, резервуарами чи стандартними балонами (місткістю від 5 л і вище).

Оскільки переважна більшість мобілізованих воїнів з Петрівщини несуть службу саме тут – в районі Волновахи – приймаємо від рідних та близьких персональні посилочки-передачі, адресовані конкретному бійцеві – чиємусь синові, чоловікові, батькові, братові, другові чи знайомому.

І нарешті окреме прохання від наших воїнів до керівників автопідприємств, власників фермерських господарств, чи, можливо, автомеханіків-пенсіонерів: вкрай необхідні набори гайкових ключів для ремонту і обслуговування автомобілів ЗІЛ та КрАЗ. Поділіться ними, адже часом від боєготовності тієї чи іншої машини може залежати життя наших воїнів.

І як завжди будемо вдячні за будь-яку підтримку і пропозицію про допомогу, з приводу чого ви можете звернутися за телефоном 097-620-47-93.

Алла Горністова, голова районного волонтерського руху «Допоможемо воїнам Петрівщини».