Майже щомісяця доводиться бувати у нашій районній лікарні: чи на прийомі у лікаря, чи проходячи медогляд, чи відвідуючи хворого родича. І кожного разу і в поліклініці, і в стаціонарі зустрічаєш людей, небайдужих до твого здоров’я. Напевно, через свої проблеми та біль ми мало замислюємося над тим, як лікарі, прийнявши понад три десятки пацієнтів у поліклініці, ще і йдуть на виклик до хворих додому чи у відділення, незважаючи на недофінансування медичної галузі, всілякими способами створюють належні умови тим, хто лікується у стаціонарі, уважно вислуховують скарги та привітно посміхаються, хоча знають, що знову недоотримають і так невелику зарплатню, бо потрібно врятувати бюджет держави.

Інколи чуєш, як хтось розповідає, що в інших лікарнях кращі спеціалісти, постійно скаржаться на якість обслуговування, професіоналізм лікарів та їхню компетенцію… Та ми із цим не погоджуємося, бо вся наша родина завжди буде безмежно вдячна працівникам пологового відділення, зокрема Л.В.Окуловій, В.Г.Карабило, Л.А.Гончар, О.В.Вервес, В.П.Заворітній, Т.В.Дорошенко, які вболівали за нашу новонароджену дівчинку і не відходили від неї протягом усього часу перебування у лікарні; О.О.Комлик, яка любить і турбується про маленьких пацієнтів, ніби про своїх дітей, і у будь- який час доби надасть професійну допомогу чи пораду, лікарям та медсестрам дитячого відділення та поліклініки, працівникам фізіотерапевтичного кабінету. Також дякуємо О.М. Смоловій, В.В.Кроловецькій, Л.М. Фандєєвій за їх професіоналізм, чуйність та привітність, бо навіть при зустрічі на вулиці не відмовлять у пораді чи консультації, А.Козир, яка вже багато років стежить за жіночим здоров’ям, безмежно вдячні І.Л.Окулову, який став як сімейний лікар для нашого батька, дідуся. Хочемо подякувати і працівникам реєстратури, які терпляче шукають медичну картку, коли ми забуваємо її номер, і усім - усім, до кого хоч раз довелося звернутися і хто зарадив та допоміг.

Можливо, у великому місті є й інші, «кращі», досвідченіші лікарі, сучасніша медична апаратура, та посміхнуться вони до вас лише за ваші великі гроші, та і посмішка ця буде суто атрибутивною. Ми із острахом чекаємо того дня, коли через оптимізацію, реорганізацію чи ще якийсь привід для економії коштів закриють нашу районну лікарню та доведеться за медичною допомогою їхати у якесь місто чи інший район. Ось тоді усі в повній мірі зможуть оцінити наших медичних працівників та їх вклад у збереження здоров’я кожної родини. Якщо хтось не погодиться з цією думкою, то запитайте кожен у самого себе: чи ви особисто - такий професіонал на своєму робочому місці, як цього вимагаєте від інших?!

Тож, не чекаючи свята, хочемо ще раз подякувати усім працівникам і керівництву нашої районної лікарні за їх допомогу, професіоналізм, турботливе та уважне ставлення до пацієнтів.

Із вдячністю родина Ситник