фрагмент театралізованих виступів.Напередодні Дня святого Валентина, який вважається покровителем усіх закоханих, в районному Будинку культури відбувся театралізований концерт «Вечори на хуторі поблизу Диканьки». Можна, звичайно, з цього приводу казати, що, мовляв, не час сьогодні розважатися, коли на Сході України точаться запеклі бої, терористи обстрілюють міста і села, гинуть воїни і мирні люди. Але ж, по-перше, завжди під час воєн та інших лихоліть звучала музика, мистецтво допомагало людям переборювати біду. Концертні бригади дарували музику, пісні і танці фронтовикам під час Великої Вітчизняної війни, воїнам, які брали участь у війні в Афганістані, ліквідаторам Чорнобильської катастрофи, багато українських артистів вже побували в зоні АТО. Бо ж ні війни, ні інші незгоди не можуть заперечити найсвітліше людське почуття – кохання, вічне, як саме життя. А по-друге, цей концерт був присвячений саме захисникам Вітчизни, які відстоюють честь і свободу України, тож і кошти, виручені за вхідні квитки (800 гривень), передані у фонд допомоги воїнам.

Режисером-постановником концерту стала студентка 4-го курсу Олександрійського училища культури Марина Фурманова, яка навчається за спеціалізацією «режисер видовищно-театралізованих заходів». Це була її залікова робота з професійної практики. Слід сказати, що здала вона цю роботу на «відмінно», бо і захід виявився веселим, яскравим, цікавим та дотепним, і Марина виявила непересічні здібності як актриса, співачка й режисер.

Канвою концерту, яка об’єднувала художні номери в єдине дійство, були театралізовані сценки на мотиви п’єси М.Гоголя, яка і дала назву цьому шоу (в сценках брали участь Галина Бискуб, Тетяна Танчинець, Сергій Дейлік, Людмила Кущ, Станіслав Рябов, Олександр Захаров, Альона Сотнікова, Людмила Спіцина, Тетяна Луніна), а концертні номери виконали хореографічний колектив «Dans-Provinciya» (керівник Марина Дроб’язко) і солісти районного Будинку культури Тетяна Танчинець, Юлія Шевченко, Сергій Спіцин, Альона Сотнікова, Людмила Кущ, Аліна Титаренко, Тетяна Луніна та Віталій Прокопенко.

Оцінкою талантів самодіяльних артистів були щирі оплески глядачів і квіти улюбленим виконавцям.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімку: фрагмент театралізованих виступів.