О.Откидач висловив подяку працівникам органів місцевого самоврядування за сприяння в проведенні мобілізаційної роботиДень місцевого самоврядування, відзначення якого на Петрівщині відбулося минулої п’ятниці, - це професійне свято тих, хто працює в сільських, селищних, міських, районних та обласних радах – представницьких органах влади, які є найближчими до людей.

До запрошених, які зібралися в сесійній залі районної ради, звернулася голова районної ради С.Тилик: 

- За нашими плечима вже багато справ, які є свідченням нашої з вами роботи. Вони говорять і про успішну співпрацю всіх членів місцевих громад задля загального блага. 

Ми не вперше відзначаємо наше професійне свято, але ще ніколи не відзначали його в умовах війни, яку розв’язала проти України держава, котру ще донедавна вважали дружньою. Але за нами правда, а значить і перемога буде за нами.

Багато зусиль і матеріальних ресурсів ми витрачаємо на допомогу армії, але не зупинилися у своєму розвитку. Після перемоги зустрінемо наших героїв, які нині відстоюють свободу і незалежність батьківщини, в оновленому парку, на чудовій набережній райцентру, розповімо їм про інші наші досягнення і здобутки.

Діяльність районної ради 6-го скликання вийшла на фінішну пряму, вже можна підводити певні підсумки. Ми розпочали свою роботу з благоустрою, ліквідації смітників. Та цим робота не обмежилася, протягом цих років нам вдалося здійснити багато добрих справ. Водночас до кінця повноважень ради ще є час, тож сподіваюся, ми ще багато встигнемо зробити. 

На закінчення свого виступу Світлана Олександрівна висловила подяку за тісну співпрацю керівникам підприємств: В.Деркачу, М.Давидовському, О.Поворознюку, В.Писаренку, О.Тилику і працівникам кар’єру, голові райдержадміністрації О.Анісімову та працівникам РДА, Петрівському селищному голові І.Педану. Вона побажала всім добра, достатку і миру.

в залі учасники урочистостей; присутніх вітає В.РуденкоЗатим присутніх привітав зі святом голова райдержадміністрації О.Анісімов. Він зауважив, що саме від пра-цівників органів місцевого самоврядування значною мірою залежить розвиток громад, добробут людей. Водночас в радах працюють звичайні люди, тож він побажав їм простого людського щастя, висловив упевненість, що спільними зусиллями ми подолаємо всі труднощі.

Начальник відділення Олександрійського об’єднаного військового комісаріату О.Откидач доповів, що військкоматом виконано значний обсяг роботи щодо мобілізації військовозобов’язаних. У цій роботі брали активну участь працівники сільських та селищних рад, яким від імені військового комісара С.Сидоренка оголошено подяку.

З привітаннями виступили заступник голови районної ради В.Руденко, керівник апарату районної ради Б.Гнатюк, Ганнівський сільський голова Н.Цапенко.

дует «Два вогні»Як зауважив ведучий заходу Д.Суліма, у цей день в більшості країн світу відзначається Міжнародний день добровольців в ім’я економічного та соціального розвитку – День волонтерів. Тож до присутніх звернулася голова районного волонтерського руху А.Горністова, яка привітала присутніх зі святом, а також з наступаючим Днем Збройних Сил України, розповіла про діяльність волонтерів Пет-рівщини. Наші земляки – учасники АТО, значна частина яких проходять службу в рядах 17-го батальйону, дуже потребують уваги і підтримки. Умови їхнього перебування в зоні АТО дуже складні, однак вони мають надзвичайно високий бойовий дух, переконані в тому, що Україна переможе у боротьбі з російським фашизмом. Алла Павлівна повідомила, що планує здійснити до кінця року ще дві поїздки у зону бойових дій, тож закликала присутніх сільських і селищних голів організувати громади на підготовку новорічних подарунків для воїнів. Крім подарунків їм потрібно дуже багато різноманітних речей – від теплого одягу і взуття до дров, води, посуду, продуктів харчування, ліків. Висловила подяку також працівникам районного радіомовлення, яке відіграє значну пропагандистську роль у цій справі. Хлопці з великим задоволенням слухають у запису ці передачі.

Під час заходу були названі працівники, які багато років віддали служінню своїм територіальним громадам. Це Т.І.Жуган, котра 15 років була секретарем Балахівської селищної ради, Л.С.Островерха – 23 роки на посаді секретаря Богданівської сільської ради, Т.П.Ку-діна – 21 рік пропрацювала секретарем Водянської сільської ради, Д.П.Краснощок – 13 років головою Ганнівської сільської ради, Л.М.Амброзяк – 32 роки секретарем Іскрівської сільської ради, В.Ю.Губарьова – 15 років землевпорядником Луганської сільської ради, Ю.М.Яротник – 15 років головою та секретарем Малинівської сільської ради, Н.П.Олійник – 22 роки на посаді секретаря Новостародубської сільської ради, Л.О.Міщенко – 24 роки касиром та бухгалтером Новостародубської сільської ради, С.А.Лавріненко – 11 років головою Червонокостянтинівської сільської ради, Г.М.Геращенко – 25 років секретарем Червонокостянтинівської сільської ради, О.І.Фурса – 19 років секретарем та головою Чечеліївської сільської ради, В.Г.Лавецька – 30 років секретарем та головою Чечеліївської сільської ради. Їх та інших присутніх привітали концертними номерами учасники художньої самодіяльності РБК, Червонокостянтинівського СБК, учні Петрівської та Новостародубської дитячих музичних шкіл, Петрівських НВК та ЗШ І ступеня, Петрівської ЗШ І-ІІІ ступенів - Олеся Глазачева, Влада Адамюк, Маша Сапок, хореографічний колектив Петрівської ДМШ, народний аматорський квартет «Елегія», Олександр Казазян, Тетяна Ігнатієва, Сніжана Деркач, Ірина Куріленко, дует «Два вогні», хоровий колектив «Палітра», ансамбль «Барви дитинства», Яніслав Чорнопольський, Олена Шарутенко, Аліна Титаренко, дует Ірини та Дарії Семенко.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімках: О.Откидач висловив подяку працівникам органів місцевого самоврядування за сприяння в проведенні мобілізаційної роботи; в залі учасники урочистостей; присутніх вітає В.Руденко; дует «Два вогні» .