Раніше судимий 49-річний житель району, погрожуючи розкладним ножем та розмахуючи ним перед потерпілою, почав вимагати в неї гроші – і це ще не весь перелік кримінальних діянь на рахунку зловмисника. 

Все сталося 15 жовтня надвечір. Реально сприйнявши виконання погрози гр-на Б. та злякавшись за своє життя та здоров’я, потерпіла гр-ка Т. дістала з кишені пальто кошти в розмірі 20 гривень і віддала їх зловмиснику.

Після цього, негідник з місця вчинення кримінального правопорушення зник. Однак завдяки злагодженим та оперативним діям працівників міліції на протязі близько 20 хвилин вже був затриманий та доставлений в районне відділення міліції, де визнав себе винним у вчиненні вказаного злочину. На сьогоднішній день йому вже оголошено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Своїми умисними діями, гр. Б., 1965 року народження, вчинив напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), тобто кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.187 КК України. Винній особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

У ході проведення подальших слідчих дій правоохоронці встановили причетність чоловіка до скоєння ще кількох кримінальних правопорушень, а саме крадіжок, тобто злочинів, передбачених ч.3 ст. 185 КК України. Як зізнався гр. Б., в серпні місяці 2014 року в районному центрі він вчинив декілька крадіжок з підсобного приміщення магазину «Старт», а також частину огорожі Петрівського УТМР. 

Анна Пащенко, інспектор по роботі з населенням та громадськими формуваннями