Олександр ЧорноіваненкоНа цьому наголосив голова обласної ради Олександр Чорноіваненко під час апаратної наради з керівниками структурних підрозділів обласної державної адміністрації, територіальних органів міністерств і відомств України в області.

У цьому контексті голова обласної ради розповів, що обласна рада спільно з обласною державною адміністрацією активно працює над вивченням питання щодо залучення коштів від використання надр до місцевих бюджетів, що дозволило б значно їх поповнити. 

– Наведемо лад в цьому питанні, – зазначив Олександр Чорноіваненко.

Очільник області констатував, що у результаті виборів у Верховній Раді України буде створено проєвропейську більшість і висловив сподівання, що будуть прийняті необхідні зміни до законодавства і, найголовніше, на його думку, щодо децентралізації влади в Україні чого чекають всі керівники органів місцевого самоврядування області.

Олександр Чорноіваненко проанонсував, що чергова сесія обласної ради відбудеться 28 листопада і закликав керівників структурних підрозділів обласної державної адміністрації, територіальних органів міністерств і відомств України в області брати активну участь у засіданнях постійних комісій обласної ради.

Голова обласної ради звернувся до керівників органів місцевого самоврядування з проханням вирішувати на місцях екологічні проблемі, а ті, які неможливо вирішити на місці – піднімати на обласний рівень. 

– У нас деякі райони з року в рік страждають, оскільки не вирішуються екологічні питання. В Ульяновському районі - це каналізація, а також там греблі перебувають у критичному стані, – розповів очільник області.

Голова обласної ради розповів, що нещодавно  побував з робочим візитом в обласній лікарні і в черговий раз наголосив, що питання ремонту апарату МРТ повинно бути вирішено негайно. Також Олександр Чорноіваненко запропонував директору департаменту охорони здоров’я Олегу Рибальченку винести на розсуд депутатського корпусу обласної ради нагальні для вирішення у сфері охорони здоров’я області питання, з тим, щоб була можливість закласти їх у проект обласного бюджету на 2015 рік.

Олександр Чорноіваненко попросив голів районних рад та міських голів активніше брати участь у ґрантових та інвестиційних проектах і залучати кошти Європейського Союзу до розвитку області. Також він зазначив, що обласна рада допомагатиме їм у цьому напрямку. 

– Ми залучимо наші міста і райони до активної участі в інвестиційних проектах, - запевнив Олександр Анатолійович.

Повертаючись до питання хлораторної обласного комунального виробничого підприємства «Дніпро-Кіровоград», голова обласної ради подякував Кіровоградській міській раді за виділені 2 мільйони гривень та висловив сподівання, що Олександрійська міська рада також виконає свої обіцянки і, внісши зміни до обласного бюджету на 2014 рік, посприяє вирішенню проблем з хлораторною найближчим часом.