У червні 2014 року на території домоволодіння гр-ки С., 1948 року народження, зокрема на городній ділянці, було виявлено та вилучено рослини, зовні схожі на мак в кількості 181 одиниця, та рослини, зовні схожі на коноплі в кількості 187 одиниць. 

Слідчим відділенням Петрівського районного відділу було порушено кримінальне провадження за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст.310 КК України (посів або вирощування снодійного маку чи конопель). 

Вилучені рослини були направлені на експертизу в НДЕКЦ м. Кіровограда.

Згідно висновків експерта пенсіонерка незаконно вирощувала рослини виду «мак снодійний», які є нарковмісними рослинами та містять наркотичні алкалоїди опію, а також рослини роду конопель, які є нарковмісними рослинами, що містять психотропну речовину тетрагідроканабінол.

«Своїми умисними протиправними діями  Ніна Михайлівна Снігур, 01.03.1948 року народження, вчинила незаконне вирощування конопель в кількості п`ятдесяти і більше рослин, тобто вчинила кримінальне правопорушення відповідальність за яке, передбачена ч.2 ст.310 КК України, а також незаконне вирощуваня снодійного маку в кількості від ста до п`ятисот рослин, тобто вчинила кримінальне правопорушення відповідальність за яке, передбачена ч.1 ст.310 КК України», - пояснив начальник Петрівського РВ УМВС України в області майор міліції Євген Чуйко.

Задля попередження кримінадльної відповідальності за вчинення подібних злочинів працівники міліції радять позбутися нарковмісних рослин на своїх городах чи присадибних ділянках, а не займатись приховуванням таких рослин в насадженнях помідорів чи інших городніх культур. 

Анна Пащенко, інспектор по роботі з населенням та громадськими формуваннями.