фото на згадку в день святкових урочистостейНапередодні професійного свята в районному управлінні соціального захисту населення зібралися працівники, котрі працюють у цій сфері. На початку урочистостей тематичне та змістовне вітання у віршованій формі прозвучало з вуст начальника управління Валентини Сибіри. Затим з привітанням до колективу звернувся голова районної державної адміністрації О.І. Анісімов. Він зазначив, що справа, яку виконують фахівці управління, дуже важлива й відповідальна та вимагає професійності й уваги до малозабезпечених верств населення. Турбота про цих людей потребує багато сил і терпіння особливо у теперішній нелегкий час. Олександр Іванович подякував усім за сумлінне виконання покладених на них завдань по реалізації державної соціальної політики на території району, побажав міцного здоров’я, успіхів, аби добрі справи приносили задоволення і радість не лише їх підопічним, але і самим працівникам цієї сфери.

Потім голова РДА вручав нагороди: Подяку Кіровоградської ОДА І.Л.Іллюк, Грамоту департаменту соціального захисту населення Кіровоградської ОДА В.Г.Сибірі, Почесну Грамоту Петрівської РДА М.Ф.Посвистаку, Ю.П.Дуді та М.Я.Михальчуку, Подяку Петрівської РДА І.В.Гончаренко, О.О.Курдяхіній, Т.Д.Проценко та І.В.Кривій.

працівники соціальної сфериЗ інформації Валентини Григорівни стало відомо, що з початку 2014 року до управління соціального захисту населення звернулося 4300 чоловік для отримання консультацій з питання призначення усіх видів допомоги та субсидій на житлово-комунальні послуги, тверде пічне побутове паливо та скраплений газ за єдиною заявою. За призначенням усіх видів соціальних допомог звернулося 2676 чоловік. Відповідно до графіку виїзду «мобільного соціального офісу» управлінням соціального захисту населення за три квартали поточного року проведено виїзні прийоми громадян на територіях 25 сільських рад. На прийом з різних соціальних питань звернулися 153 громадянина. Станом на жовтень 2014 року в районі проживають 26 сімей (88 осіб), які переселилися з тимчасово окупованої території АР Крим, Донецької та Луганської областей. До управління соціального захисту населення районної РДА звернулися 22 особи за призначенням державних соціальних допомог та щомісячної адресної допомоги переселенцям для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг. Станом на 1 жовтня 2014 року субсидію на житлово-комунальні послуги було призначено 361 чол., а всього вже профінансовано субсидій на загальну суму 236149,40 грн.

На обліку в управлінні соціального захисту населення станом на 01.10.2014 року перебуває 6209 пільговиків. Зокрема, на території району проживає 261 особа, які мають статус постраждалих в наслідок Чорнобильської катастрофи і котрі потребують соціального захисту та підтримки з боку державних органів виконавчої влади і місцевого самоврядування. Всього протягом січня – жовтня цього року за рахунок коштів державного бюджету цій категорії пільговиків вже забезпечено виплати на суму 212432,83 грн. 

Ірина Іллюк щойно отримала Подяку від голови РДАОздоровчу кампанію 2014 року з районного бюджету профінансовано на суму 415,5 тисяч гривень. Минулого літа було оздоровлено 1830 дітей віком від 6 до 17 років, що становить 78 відсотків від загальної кількості дітей вказаної вікової категорії. Значна увага приділялася оздоровленню дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Затим Валентина Григорівна виконала приємну місію і відзначила Грамотами управління соціального захисту населення Петрівської РДА О.Б.Сенюк,  В.Г.Тищенко, С.В.Попіль, В.С.Литовченко, С.В.Стрижак, І.Г. Щербак, К.М. Караханяна, О.Ф.Гупало, С.В.П’яту, Т.П.Юрченко, І.П.Коваль, Подякою управління соціального захисту населення Петрівської РДА  Л.І.Сидоренко та С.П. Скочко.

Також на цьому зібрані директор територіального центру Петрівського управління соцзахисту І.О.Лук’янова привітала колег зі святом та вручила працівницям Тетяні Молотковській та Лілії Карасенко Грамоти територіального центру соцзахисту. Інна Олександрівна побажала усім здоров’я, родинного затишку, терпіння і любові до підопічних, а від них - вдячності та поваги.

Сергій АНДРУСЕНКО

На знімках:  фото на згадку в день святкових урочистостей; працівники соціальної сфери; Ірина Іллюк щойно отримала Подяку від голови РДА.
Фото автора.