Вітання від керівників районуЩорічно українські рятувальники відзначають своє професійне свято 17 вересня.

Завдання, які стоять перед національними службами цивільної оборони більшості країн світу, пов’язані сьогодні, в основному, з проблемами мирного часу, що дозволяє говорити саме про цивільний захист населення, а не про цивільну оборону.

Відбулася об’єктивна переорієнтація більшості національних та міжнародних організацій від завдань військового характеру до реагування на надзвичайні ситуації мирного часу в разі їх виникнення.

Відзначення професійного свята рятувальника є державним визнанням неоціненного внеску людей мужніх професій - людей сильних духом, котрі з честю забезпечують надійний захист національного багатства, життя людей від вогню та стихії. Це саме вони цілодобово підтримують постійну бойову готовність до боротьби з незваним лихом і завжди готові якнайшвидше допомогти тим, хто найбільше потребує невідкладної допомоги.

З нагоди професійного свята до колективу Петрівської пожежно-рятувальної частини завітали голови районної державної адміністрації Олександр Анісімов, районної ради Світлана Тилик, перший заступник голови райдержадміністрації Ігор Дементьєв та Благочинний району настоятель Свято-Покровської церкви отець Дмитрій.

БогослужінняПеред початком урочистого зібрання з нагоди професійного свята начальник Петрівського районного сектору Управління ДСНС України у Кіровоградській області Володимир Малюта провів коротку екскурсію для керівників району, в ході якої познайомив з матеріально-технічною базою підрозділу та умовами роботи. 

В затишному навчальному класі як ніколи було затісно, адже сьогодні колектив державної пожежно-рятувальної частини з нагоди свята зібрався в повному складі. У вітальному слові голова райдержадміністрації О.Анісімов, зокрема, відзначив: «Утверджуючи добро і милосердя, ви - справжні герої наших днів - з честю виконуєте покладені на вас завдання. Спасибі вам за вірність обов’язку, постійну бойову готовність до боротьби з незваним лихом. Переконані, що ви й надалі збагачуватимете кращі традиції своєї професії, віддано і сумлінно служитимете обраній справі. Бажаємо вам щастя, здоров’я, добра і якомога менше тривожних викликів. Нехай мир і злагода панують у ваших родинах!».

Голова районної ради С.Тилик наголосила: «Люди вашої професії славляться своєю людяністю, добротою, турботою про людей. Добре, що тепер є єдине професійне свято всіх рятувальників. Тож цього святкового дня вітаю вас і всіх працівників цивільного захисту зі святом, бажаю міцного здоров’я, щастя, і нехай Господь Бог оберігає вас від усіх негараздів, багато вам років життя».

У день професійного свята грамотами райдержадміністрації були нагороджені Є.В.Гавеля, С.М.Гладкий, В.С.Кондратенко, Ю.В. Побігушко та І.А.Попов, які їм, під дружні оплески колег вручили керівники району.

Теплі слова вітання від колективу Петрівського РВ УМВС передав колегам - заступник начальника Віталій Косенко, адже саме рятувальники та правоохоронці першими підіймаються на захист найціннішого – людського життя. 

Отець Дмитрій побажав рятувальникам району добра, миру, злагоди та незгасимої віри в серцях, оскільки саме в цей день вже багато тисячоліть православні вшановують ікону Богородиці «Неопалимої купини», до якої завжди звертаються у надії на захист від пожеж, та запросив рятувальників та гостей до каплички ікони «Неопалимої купини» на урочисту молитву.

Мить свята коротка - і знову служба, караули,  молитва Божа, любов рідних, повага людей у наш нелегкий час. Тож хай вони Вас завжди супроводжують у прагненні допомогти тим, хто найбільше потребує вашої допомоги, щоб було якомога менше тривожних викликів. Нехай мир і злагода панують у ваших родинах! Сухих вам рукавів!

Наш кор.