О.Анісімов і В.Кришук спілкуються з учасниками зібранняКілька днів тому відбулася нарада з сільськими, селищними головами і керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, яку провів голова РДА О.Анісімов. Олександр Іванович повідомив, що в нашій області розпочав діяльність Український Фонд соціальних інвестицій, представив присутнім керівника його Кіровоградського представництва В.Кришука і надав йому слово.

Володимир Юрійович розповів про діяльність Фонду в інших регіонах держави, його цілі і завдання. Головною метою діяльності Фонду, інвестором якого раніше був Європейський банк реконструкції і розвитку, а в даний час – уряд ФРН, є надання допомоги місцевим громадам у реконструкції і ремонті об’єктів соціальної сфери в сільській місцевості і населених пунктах з кількістю жителів не більше 50 тисяч. Діяльність Фонду на нинішньому етапі розповсюджується на Львівську, Вінницьку і Кіровоградську області, в нашій області будіть розглядатися і прийматися до виконання інвестиційні проекти з трьох районів, у тому числі – з нашого.

Територіальні громади чи жителі певних територій повинні на зборах визначитися з тим, які об’єкти соціальної сфери (загальноосвітні школи, дошкільні навчальні заклади, ФАПи, заклади культури тощо) потребують ремонту і прийняти рішення щодо участі в проекті, забезпечити виготовлення проектно-кошторисної документації. Інвестиційні міні-проекти проходять рейтинговий відбір і переможці отримують гранти на їх реалізацію. Однією з визначальних умов є співфінансування у розмірі 20% від кошторисної вартості проекту з будь-яких джерел. 

В.Кришук закликав присутніх до активної співпраці, яка є для місцевих громад надзвичайно вигідною, запевнив, що Фонд готовий надати потенційним учасникам організаційну допомогу. На місці куратором проекту призначений перший заступник голови райдержадміністрації І.Дементьєв, який також готовий надати консультації тим, хто зацікавиться проектом.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімку: О.Анісімов і В.Кришук спілкуються з учасниками зібрання.

Фото автора.