Бути здоровим – це здорово!

виховна година присвячена рідній мовіЗагальноосвітня школа І  ступеня діє у Петровому з травня 1996 року і готує випускників для Петрівського НВК. Всі 273 учні навчального закладу в належних побутових умовах не лише отримують якісну освіту, але мають можливість розвивати свої таланти та в повній мірі розкрити свої творчі здібності. Всебічно сприяє цьому педагогічний колектив однодумців, який очолює Олександр Лівак. Основним завданням дирекція вважає побудову на основі педагогічних ідей В.О. Сухомлинського такої школи, яка стала б школою радості для дітей, школою творчості для вчителів, школою спокою для батьків, родини, суспільства.

Для створення і згуртування дитячого колективу вчителі активно використовують форми гри, тренінгу, вікторини, свята, дискусії. Яскраво пройшли шкільні свята Першого дзвоника, Дня вчителя, посвята в першокласники, змагання до Дня збройних сил України, вікторини за творами Т.Г.Шевченка та В.О.Сухомлинського та багато інших цікавих заходів.

В рамках тижня сприяння здоровому способу життя та безпеки життєдіяльності в 3-В класі була проведена година спілкування під гаслом: «Дружимо, зростаємо, про здоров’я дбаємо». Вчитель  Валентина Копійка в цікавій формі довела учням, що бути здоровим – це здорово та пояснила, що для цього треба робити. Захід пройшов жваво, цікаво та весело.

Без родини немає України

В.Копійка на уроці здоров’яУ Петрівській загальноосвітній школі І ступеня на належному рівні здійснюється робота з батьками учнів. З метою вивчення умов сімейного виховання кожен класовод проводить індивідуальні опитування та анкетування батьків. Упродовж року в навчальному закладі діє батьківський всеобуч. У кожному класі за рік проводиться по кілька родинних свят. Це такі, як «Новорічний вогник», «Свято Святого Миколая», «Прощавай, Букварику», «Свято осені», «Свято Матері». Особливо гарно проведені вони вчителями А.Р. Москаленко, І.М.Піскун, Т.В.Капустинською, Т.Г.Коломоєць, Т.О.Лютою, В.Г. Петренко, Л.А.Каплун. 

В 1- А класі, розпочинаючи  родинне свято, класовод Тетяна Люта, звертаючись до присутніх, сказала: «Це свято приурочене вашим родинам і нашій дружній шкільній сім’ї». Також досвідчений педагог наголосила, що в житті немає нічого ціннішого за добрі людські стосунки, разом з тим, нічого дешевше за це не коштує, адже нам нічого не варто любити один одного і ставитися одне до одного з повагою. Продовженням цієї думки пролунали дитячі слова про те, що найдорожче - це родина, бо без неї немає України. Цікаво, весело та змістовно пройшов цей захід, присвячений  приходу весни та Міжнародному жіночому Дню 8-го Березня. Гарно підготувалися до нього учні та подарували матусям чудові пісні, вірші, танці, а у іграх, конкурсах та веселих змаганнях приймали участь не лише дітлахи, а і їхні рідні, котрі були присутні на святі. 

«Мова наша калинова»

змагання на родинному святіПід такою назвою пройшла виховна година в 3- В класі, який очолює класовод Жанна Діордієва. Цьому заходу передував тиждень української мови, що проводився до Міжнародного Дня рідної мови, який відзначався в минулому місяці. Жанна Олександрівна нагадала учням, що наша рідна мова є найбільшим надбанням, яке залишили нам в спадок наші пращури, і є душею нашої нації та її генетичним кодом.

Далі учні читали вірші, присвячені рідній мові, та ліричні поезії Тараса Григоровича Шевченка, а ще - співали сучасні та старовині пісні про Україну. Підтвердженням того, що українці вміють гарно жартувати, стали чудово зіграні учнями гумористичні сценки. Також Жанна Олександрівна підготувала для своїх учнів цікаві загадки та запитання, провела конкурс між дівчатками та хлопчиками на знання рідної мови.

Сергій АНДРУСЕНКО

На знімках: виховна година присвячена рідній мові; В.Копійка на уроці здоров’я; змагання на родинному святі.