наймолодший учасник фестивалю Ілля Смоловий (ДНЗ «Рудана»)Фестиваль «Інгулецька росинка» вже став чи не найголовнішим мистецьким заходом у районі серед дитячих художніх колективів. Щорічно на його сцені діти різних вікових груп демонструють виконавську майстерність у різноманітних жанрах – вокальному, хореографічному, естрадному, драматичному.

Минулого тижня демонстрували своє уміння юні таланти Центрального освітнього округу. Як завжди, перевагу віддали вокальному жанру, і слід сказати, що поряд з постійними учасниками фестивалю було чимало дебютантів, які не поступалися у майстерності визнаним «зіркам» районної сцени.

В естрадному жанрі виступили учень Петрівської ЗШ І ст. Віталій Уланов з дитячим гумором, та ляльковий театр Луганської ЗШ І-ІІІ ст. з виставою «Тортик із сюрпризом», який посів чільне місце у числі переможців.

Хореографічні колективи цих же закладів порадували запальними танцями. Луганчани і тут - у числі переможців. У цьому жанрі також відзначився колектив «Sound dance» Петрівського НВК.

Розвиток же пісенної творчості вселяє надію й переконує у твердженні, що Україну населяє дійсно співоча нація. Майже у всіх піснях прослідковувалися патріотизм і любов до рідної землі, до її природи, людей, родини.

оригінальний хоровий колектив «Палітра» Петрівського НВКПереможцями фестивалю стали солістка гуртка «Соловейко» ЦДЮТ Влада Адамюк, вокальний дует Анастасії Григор’євої та Богдани Білаш з Петрівської ЗШ І ст., вокальний дует Владислава Пилипчука та Владислава Шульги з Червонокостянтинівської ЗШ І-ІІІ ст., вокальна група «Красуні крапка ком», вокальна група «ОМАЯ», солістка Катерина Мовчан, вокальний дует Тетяни Луніної та Ірини Нестеренко, а також хоровий колектив «Палітра» з Петрівського НВК.

Переможці нагороджені грамотами відділу освіти, а всі інші учасники отримали дипломи ЦДЮТ у різних номінаціях.

Дует В. Пилипчука та В.Шульги став родзинкою фестивалю танок від учнів Петрівської ЗШ І ст. фото на згадку про справжнє свято

Валентина РЯБОКОНЬ.

На знімках: наймолодший учасник фестивалю Ілля Смоловий (ДНЗ «Рудана»); оригінальний хоровий колектив «Палітра» Петрівського НВК; Дует В. Пилипчука та В.Шульги став родзинкою фестивалю; танок від учнів Петрівської ЗШ І ст.; фото на згадку про справжнє свято.