пл. ім. КіроваНа позачерговій сесії обласної ради новобраний голова обласної ради Олександр Чорноіваненко запропонував депутатам включити до порядку деннього питання про відкликання Кіровоградською обласною радою повноважень, делегованих Кіровоградській обласній державній адміністрації, та посилення контролю за ситуацією в області. За включення даного питання до порядку денного проголосували 60 депутатів обласної ради.

Відкликати повноваження Кіровоградської обласної ради, делеговані Кіровоградській обласній державній адміністрації, та підпорядкувати Кіровоградській обласній раді всі органи виконавчої влади, що знаходяться на території Кіровоградської області, вирішили 64 депутати обласної ради.

Олександр Чорноіваненко запевнив присутніх, що буде працювати лише на користь інтересів народуПісля засідання сесії обласної ради Олександр Чорноіваненко зустрівся з громадськістю, яка зібралася на центральній площі міста. Новообраний голова обласної ради склав присягу перед народом та пообіцяв не приймати жодних рішень без консультації з майданом. Олександр Чорноіваненко запевнив присутніх, що буде працювати лише на користь інтересів народу України та учасників майдану.

Голова обласної ради проінформував присутніх на площі людей про перебіг сесії та повідомив, що на завтрашній сесії Кіровоградської міської ради планується розглянути проект рішення про перейменування пл. ім. Кірова на площу Героїв Майдану.