Наприкінці минулого року спортивна команда авіамоделістів, створена з учасників гуртка «Юні пілоти» центру дитячо-юнацької творчості, взяла участь в обласних змаганнях, які проходили в Олександрії. Виступили юні авіамоделісти надзвичайно успішно, виборовши загальнокомандне перше місце і здобувши індивідуальні перемоги у всіх вікових категоріях. Це, звичайно, заслуга передусім керівника гуртка Олексія Володимировича Кашевєрова, який свого часу був призером чемпіонатів України та володарем Кубку України серед спортсменів-авіамоделістів з вищого пілотажу, призером чемпіонатів Міжнародної федерації авіамодельного спорту.

Змагання проходили досить напружено, але у дружній атмосфері, всі учасники підтримували один одного. Першимина старт вийшли пілоти малих планерів – з розмахом крила до 150 мм. У цій категорії перемогла Дарія Колесник. Незважаючи на відставання у перших двох турах, вона все ж зуміла обійти суперників і посіла перше місце.

До останнього туру точилася напружена боротьба в класі моделей «Копії літаків другої Світової війни». Тут відзначилися Роман Щербула і Лера Кравченко. Лера ще рік тому зробила копію літака швидкої допомоги «К – 3», який брав участь і в першій, і в другій Світових війнах. Тоді ж вона завоювала друге місце в обласних змаганнях, а тепер Роман з цією моделлю став переможцем. 

Абсолютним переможцем став Сергій Чвалко у змаганнях на дальність польоту, який  показав максимальні результати у всіх п’яти турах. 

Успішно дебютував у змаганнях десятирічний Максим Буркацький з метальним планером «F1-N», який відповідає класу чемпіонатів України і Європи. Потрібно було якнайдовше протримати планер у повітрі. Це було непростим завданням, бо зала, в якій проходили змагання, була досить низькою і вузькою. Та Максим зумів обрати оптимальну траєкторію для максимального за часом польоту. 

Найдосвідченіші гуртківці – Дмитро Шуть, Віталій Нагорний, Богдан Паладько і Сергій Мовчан виступали з гумомоторними моделями. Кожен з них у своєму класі моделей обійшов усіх суперників, показавши щонайменше у чотири рази кращі результати. Це була перемога, так би мовити, вищого пілотажу, завершальна крапка у безсумнівній перемозі. Всі переможці були нагороджені Грамотами і медалями.

Ганна СИТНИК.

P.S. Минулої суботи черговий тур першості області з авіамодельного спорту проходив у спортивному залі нашого Петрівського НВК. Детальніше про ці змагання - в одному з наступних номерів.