Дія 1.

Для застосування декларативного принципу при утворенні відходів у виробничій діяльності, необхідно визначити показник загального утворення відходів (Пзув) та показник загального обсягу оброблення чи утилізації відходів. Пзув розраховується за формулою: 

Пзув = 5000 х м1 + 500 х м2 + 50 х м3 + 1 х м4,

де м1, м2, м3, м4 - одиниці (в тоннах), значення яких дорівнюють кількості утворених відходів за класами небезпеки (1, 2, 3, 4 класи відповідно).

Якщо показник Пзув не перевищує 1000 одиниць, а показник загального обсягу оброблення чи утилізації відходів менше 100 тонн на рік, застосовується декларативний принцип.

Дія 2.

Для реєстрації декларації про утворення відходів до сектору (центру) надання адміністративних послуг Петрівської районної державної адміністрації необхідно подати:

1. Два примірники заповненої декларації про утворення відходів.

2. Документ, що посвідчує особу (для пред’явлення)

3. Доручення уповноваженої особи (в разі подання документів уповноваженою особою).

Примітка: декларація може бути подана суб’єктом господарювання до 20 грудня року, який декларується, та подається щорічно. Власники відходів, які подали декларації та в яких Пзув менше 1000 одиниць, а показник загального обсягу оброблення чи утилізації відходів менше 100 тонн на рік, звільняються від отримання лімітів на утворення та розміщення відходів.

Дія 3.

За умови подання повного пакету документів, надання достовірних даних та відсутності зауважень до декларації – протягом тридцяти календарних днів (без урахування термінів передачі документів державним адміністратором) з дня реєстрації заяви Ви отримаєте в «Дозвільному центрі» примірник декларації про утворення відходів, зареєстрований Департаментом екології та природних ресурсів Кіровоградської обласної державної адміністрації.

Підготовка та видача документів – безкоштовні.

Нормативний акт: Постанова Кабінету Міністрів України від 03.08.1998 року №1218 «Про затвердження Порядку розроблення, затвердження і перегляду лімітів на утворення та розміщення відходів»

Зразок декларації розміщено на веб-сторінці Петрівської районної державної адміністрації в розділі «Центр надання адміністративних послуг» - «Дозвільна система» - «Дозвільний центр» - «зразки документів» за адресою: http://petrovo.kr-admin.gov.ua/index.php?p=102 

Наталія Терещенко, завідувач сектору (центру) надання адміністративних послуг – державний адміністратор Петрівської райдержадміністрації