В країнах пострадянського простору болючою темою для розмов є стан доріг. Постійно чути про те, що не приділяється достатньої уваги будівництву та ремонту доріг і залізничних шляхів, але рідко хто замислюється над тим, скільки потрібно коштів для їх будівництва та ремонту. 

В спадок від великої колись держави наша молода країна отримала величезну мережу залізничних шляхів, які сполучають будь – який регіон не тільки України, але і всього пострадянського простору. Цим самим даючи можливість перевозити людей та доставляти сировину та готову продукцію, не затрачаючи значних коштів та часу, у найвіддаленіші міста нашої держави.

Залізничний вид транспорту і в наш час є головним перевізником для промисловості.

В будь-якому суспільстві були, є і, мабуть, будуть люди, котрі заради власної наживи готові завдати збитків державі і тим самим кожному громадянину, адже всі ми залежимо від якісного функціонування різних сфер діяльності нашої країни.

Кожен з нас бажає отримувати гідну заробітну плату, пенсію, мати доступні товари, отримувати якісне обслуговування в соціальних інстанціях… Все це неможливе при неефективному використанні ресурсів країни, до яких належать і створені руками наших дідусів та бабусь мережі транспортного сполучення.

У вересні 2013 року поблизу с. Іскрівка нашого району на залізничному роз’їзді станції Іскрівка невідомі особи скоїли крадіжку металевих підкладок під рейки у кількості 47 штук. Зловмисники заради власної наживи (а це не такі вже великі гроші, адже в господарстві ці підкладки не знадобляться, можуть бути використані лише для того, щоб продати їх як металобрухт, вага якого незначна) паралізували рух залізничного транспорту.

Якщо подивитися ширше, то кожна година, використана для роботи, має дуже велике значення для економіки та розвитку держави. Тобто через бажання окремих осіб поживитися за рахунок держави кожен з нас в тій чи іншій мірі виявився постраждалим, адже без роботи та функціонування економіки про розвиток країни годі і говорити.

Працівниками Петрівського районного відділу міліції встановлено осіб, які скоїли крадіжку металевих підкладок. Ними виявилися двоє чоловіків, які вирішили, що не варто працювати, якщо можна вкрасти у держави.

На початку цього року слідство по даній справі закінчено, вину злочинців доведено, а справу направлено до суду для визначення крадіям міри покарання. 

Максим КОВАЛЕНКО, інспектор по роботі з населенням Петрівського РВ УМВС