доповідає Н.КостюковаПеред початком чергового засідання колегії районної державної адміністрації, яке відбулося кілька днів тому, члени колегії та інші учасники засідання із задоволенням переглянули відеофільм «І сивий, і дитинний», створений творчою групою під керівництвом С.Андрусенка з нагоди 90-річчя утворення Петрівського району. Голова райдержадміністраці Т.Сакара, зазначивши, що фільм, в якому стисло показані деякі історичні події, здобутки і досягнення трудівників, знакові для Петрівщини люди, надає наснаги на плідну роботу. Він буде презентований для участі у обласному конкурсі, присвяченому 75-річчю Кіровоградщини, і слід сподіватися, що не залишиться непоміченим, здобуде певні відзнаки.

Першим питанням порядку денного засідання було «Про роботу районного центру зайнятості щодо надання державних соціальних послуг у 2013 році», з яким виступила директор районного центру зайнятості О.Павлюк (цей звіт ми подаємо окремо – А.Р.).

Т.Сакара поцікавилася станом роботи з соціально незахищеними категоріями населення, внесла пропозиції щодо поліпшення роботи по недопущенню ліквідації робочих місць.

З інформацією «Про стан роботи із зверненнями громадян, що надійшли до районної державної адміністрації та сільських, селищних рад упродовж 2013 року», виступила завідувач сектору контролю та роботи із зверненнями громадян районної державної адміністрації Н.Костюкова. 

Начальник відділу кадрової роботи апарату РДА С.Пронь доповіла про підсумки роботи з кадровим резервом за 2013 рік, його дієвість та професійне навчання осіб, зарахованих до нього.

Важко переоцінити важливість питання «Про стан надання медичної допомоги дитячому населенню Петрівського району за 2013 рік», з яким виступила лікар педіатр центральної районної лікарні О.Комлик. На території району проживає 3118 дітей, лікувально-профілактичні заклади району укомплектовані 5 лікарями-педіатрами, які мають кваліфікаційну категорію. Протягом минулого року в пологовому відділенні районної лікарні народилося 105 дітей (по району – 224). 

О.Комлик доповіла про всі аспекти діяльності щодо надання медичної допомоги дітям. 

Обговорення доповіді було предметним і принциповим, адже в минулому році померло 5 немовлят, що є одним з найгірших в області показників. Та й показник народжуваності в пологовому відділенні райлікарні досить невтішний. Як зазначила Т.Сакара, спостерігається тенденція на те, що жителі нашого району все частіше намагаються отримувати медичну допомогу за його межами. Тамара Вікторівна, погоджуючись з думкою доповідача щодо необхідності поліпшення матеріальної бази пологового відділення, наголошувала, що не менш важливим фактором є ставлення лікарів до хворих і до своїх обов’язків. Вона дала доручення головному лікарю ЦРЛ В.Плечуну терміново вирішити питання призначення районного педіатра, вивчити разом з фінуправлінням райдержадміністрації можливість придбання для пологового відділення реанімаційного столика для новонароджених і фетального монітора. У рішенні, прийнятому колегією, визначені й інші заходи щодо поліпшення роботи по наданню медичної допомоги дитячому населенню району.

Після закінчення засідання колегії райдержадміністрації відбувся семінар з сільськими, селищними головами, який провела Т.Сакара разом з головою районної ради С.Тилик.

Т.Сакара нагадала, що, приймаючи бюджети і плани соціально-економічного розвитку територій, слід орієнтуватися на програму «Центральний регіон – 2015». Необхідно також подбати про те, щоб якомога швидше виконати все заплановане на минулий рік, якщо воно з різних причин залишилося «за кадром».

Учасники семінару розглянули питання «Про зміни в законодавстві щодо порядку видачі дозволів на розміщення відходів та реєстрацію подання декларацій на розміщення відходів», з яким виступила завідувач сектору (центру) надання адміністративних послуг РДА Н.Терещенко (детальніше ці зміни також оприлюднимо в одному з найближчих номерів. - Ред.).

Т.Сакара, коментуючи виступ, наголосила на тому, що дозвільні документи слід подавати вчасно, аби уникнути величезних штрафних санкцій.

Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації В.Сибіра виступила з інформацією «Про забезпечення соціальної політики в галузі соціального захисту населення району». Вона відповіла на запитання присутніх, а Т.Сакара додала, що органи місцевого самоврядування повинні тримати в полі зору питання соціального захисту найманих працівників - легалізації робочих місць, заробітної плати тощо. 

Під час семінару обговорювалися також питання режиму роботи і дотримання норм безпеки праці в умовах низьких температур, готовності до танення снігу, льодоходу і повені, прибирання снігу з покрівель (в першу чергу – багатоповерхівок у райцентрі), легалізації органів самоорганізації населення і інші.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімку: доповідає Н.Костюкова.