У рамках виконання соціальних ініціатив Президента України для надання підтримки населенню шляхом обслуговування за місцем проживання, розпорядженням голови районної державної адміністрації від 10 травня 2012 року № 362-р при управлінні соціального захисту населення запроваджено роботу виїзних «мобільних соціальних офісів». 

Робота «Мобільного соціального офісу» проводиться на підставі графіка виїзду в населені пункти району, основним завданням якого є:

- підвищення рівня інформованості населення про заходи соціального захисту, передбачені діючим законодавством;

- суттєве покращення соціального обслуговування та надання соціальної підтримки населенню шляхом обслуговування безпосередньо за місцем проживання;

- сприяння ефективному „зворотному зв’язку” органів соціального захисту з населенням для оперативного реагування та задоволення актуальних потреб.

До складу „мобільного соціального офісу”  залучені представники управління Пенсійного фонду України, районного центру зайнятості, територіального центру соціального обслуговування в Петрівському районі (надання соціальних послуг). 

„Мобільний соціальний офіс”, відповідно до покладених на нього завдань, здійснює виїзди в населені пункти району для виконання заходів соціального захисту населення.

Проблеми, з якими звертаються громадяни, завжди вирішуються позитивно. Діяльність «мобільного соціального офісу» перебуває на постійному контролі. 

У поточному році продовжується робота „мобільного соціального офісу”.

Валентина СИБІРА, начальник управління соціального захисту населення  райдержадміністрації