Щогодини в організмі людини утворюється близько 180 мільйонів нових еритроцитів. До виходу з кісткового мозку більшість червоних тілець перетворюються в дископодібні повітряні кулі, які ідеально підходять для транспортування кисню і невеликої кількості вуглекислого газу по всьому організму.

Білі кров’яні тільця, або лейкоцити, складають близько 1% від загальної кількості крові. Може бути таке, що їх кількість подвоїться протягом дня, але це тільки тоді, коли тіло реагує на інфекції.

Кровоносна система артерій, вен і капілярів становить близько 60 000 кілометрів.

Серце б’ється більш ніж 2,5 мільярдів разів за все життя (мається на увазі середньостатистична тривалість життя людини).

На відміну від інших м’язів, серцевий м’яз обходиться без стимулів з боку нервової системи. Сигнал для серця в такт виходить від синусно-передсердного вузла у верхній частині правого передсердя.

У здорової дорослої людини довжина тонкого кишечника складає від 5,5 до 7 метрів, це приблизно в чотири рази більше, ніж висота самої людини. Близько 90% поживних речовин всмоктується в кров уже в тонкому кишечнику.

Близько півтора метри в довжину має товста кишка, вона набагато коротша,  ніж тонкий кишечник. Простір в ній більший, що дозволяє вирізати і використовувати в операціях деякі частини даного органу.

Є близько 120 метрів насіннєвих трубок в мошонці людини чоловічої статі. У цьому місці сперма зберігається до еякуляції і звільняється в кількості від 200 до 500000000 сперматозоїдів, кожен з яких здатний запліднити яйцеклітину.

Під час овуляції кількість білих кров’яних клітин в шийці матки різко падає. Якщо це не відбувається, то білі кров’яні клітини здатні руйнувати всі чужорідні тіла, в тому числі сперматозоїди.

На відміну від інших клітин, які містять повну ДНК людини, яйцеклітини і сперматозоїди включають в себе лише половину ДНК, необхідного для створення нової людини. Обидві половини повинні з’єднатися, інакше просто не відбудеться процес розмноження.