однодумціКожен із нас добре знає та часто використовує фразу: «Діти – квіти життя». Бо й справді: саме з дітьми життя стає яскравішим та змістовнішим. І більшість батьків та й просто не байдужих людей прагнуть зробити пору дитинства своїх малюків безхмарною, безтурботною, з безліччю незабутніх моментів. Напевне, саме таку мету ставили перед собою у 2011 році О.Вілкул, керівництво ПАТ «ЦГЗК», голова Петрівської РДА Ю.Самохвал та голова районної ради С.Тилик, коли запланували будівництво сучасного дитячого майданчика у нашому селищі. 

Пригадується, день його відкриття перетворився на справжнє свято для малечі, став помітною подією у житті селища: лунали привітання і побажання від керівництва області та району, виступ вихованців групи «Барвінок» з подякою від усієї дітвори селища, урочисто прибраний майданчик та веселі клоуни не залишили байдужими навіть дорослих.

Та святкова атмосфера тривала недовго. Невдовзі майданчик зацікавив не тільки дошкільнят, а й став ігровим осередком дозвілля і не зовсім вихованим підліткам. І, як наслідок - вже через декілька днів новенькі гойдалки, гірки, спортивне обладнання потребувало ремонту. Будиночки та гірки обписані нецензурною лексикою. Повідривані дошки паркану. Матусям із маленькими дітьми довелося деякий час знову сидіти біля своїх будинків з необладнаними ігровими зонами, де повсякчас до під’їздів приїздять та від’їжджають автомобілі. 

ігровий майданчикНа жаль, паркова зелена зона, хоча частково вже розчищена і приведена до належного вигляду та манить влітку затишком та зеленню, все ж ще не до кінця обладнана для відпочинку дорослих та розваг малюків. Ми, звичайно ж, розуміємо, що в нашій державі, зокрема і в селищі, чимало фінансових проблем та справ більшого масштабу, і потреби ці перевищують можливості району. Та, не зважаючи на це, переконані: не слід забувати, що діти беруть з нас приклад, наслідують нас, наші вчинки. 

Буквально на днях знову побачимли зламану лавку і повиривані дошки з паркану. Дуже прикро дивитися на таке ставлення до місця відпочинку малечі. З такими темпами до весни дітям доведеться гратися хіба що уламками майданчика.

Тому активісти нашої громадської організації «Однодумці» вирішили з приходом першого ж весняняного тепла відремонтувати та дати нове життя єдиному, як це не прикро звучить, сучасному ігровому майданчику. В наших планах: прибирання території, ремонт та фарбування обладнання і парканчика, завезення чистого піску. Особливість цього суботника полягатиме в тому, що ми запрошуємо усіх людей долучитись до цього заходу за власним бажанням чи то фізично (пофарбувати, полагодити дошки, відремонтувати паркан), чи то матеріально (купити фарбу, щітки, цвяхи). Односельці, задумайтесь, нам цей майданчик подарували влада і бізнес, то хіба ми не можемо з гідністю зберегти цей подарунок для наступних поколінь?

Користуючись нагодою, просимо батьків ще раз пояснити своїм дітям, передусім підліткам, правила культури відпочинку та бережливого ставлення до громадського майна, а також запрошуємо всіх бажаючих та небайдужих приєднатися до нас, вийти в День довкілля у селищі на суботник, про який ми поставимо вас до відома заздалегідь.  

Маємо надію, що завдяки вашій праці чи благодійній матеріальній допомозі подаруємо нашим дітям і онукам радість та можливість мати не гірші умови дозвілля, як і у їх однолітків з великих міст.

Усім, хто зацікавився цією пропозицією, має добре серце та роботящі руки і готовий із нами співпрацювати, будемо щиро вдячні. 

Сподіваємося заручитися також підтримкою влади району, яка завжди відгукується на ініціативу громади, покладаємося на розуміння та допомогу представників бізнесу, керівників комунальних організацій. 

З повагою та вдячністю, представники громадської організації «Однодумці»