співоча родина Чорнопольських.Відомо, що українці - дуже співуча нація. Пісня приходить до нас із маминою колисковою і супроводжує все життя. Запорукою ж того, щоб воно було щасливим, є два вірні вибори, які має зробити кожна молода людина – професії та своєї подружньої «половинки». Дуже поталанило у цьому подружжю Чорнопольських. Сергій та Ліля зростали у родинах, де у великій пошані була пісня. Їхні дідусі та бабусі, а також батьки і матері, гарно співали, грали на багатьох музичних інструментах, а дітлахи залюбки підспівували та підтанцьовували їм. Свого часу рідні самотужки опановували музичну науку, а вже онуки здобували її на професійному рівні в Олександрійському культосвітньому училищі. Там і познайомився студент факультету народних інструментів Сергій з Лілею, котра навчалася на факультеті народного співу. Саме на студентській сцені, де доводилося їм разом виступати, молоді люди зрозуміли, що до них прийшло палке кохання. Після весілля молода дружина, не вагаючись, переїхала із рідного Знам`янського району на батьківщину чоловіка в село Петрівське, адже відчула повну впевненість у своєму обранцеві.

З того часу майже п’ятнадцять років вони проживають разом у цьому селі. І увесь цей час Сергій Валентинович працює учителем музичного мистецтва у місцевій школі. Трудова біографія Лілії Михайлівни розпочалася трохи пізніше, адже деякий час її колискова лунала лише для синочка - первістка, а ще через рік маленький Яніслав слухав мамин репертуар уже разом з новонародженим братиком Богданом. До дитячого садочка вступили відразу втрьох, хлопчики - вихованцями, а мама - музичним керівником.

Минали роки. Співучу родину Чорнопольських вже добре знають у різних куточках району та Кіровоградщини, адже вони часто беруть участь у різних мистецьких заходах. У 2008 році стали лауреатами Всеукраїнського фестивалю «Родинні скарби України». Тато, мама, двоє чудових малюків та ще й з третім, що вже невдовзі мав з`явитися на світ, відразу здобули прихильність і симпатії глядачів, котрі відчували через мікрофон разом з авторською піснею «Родинна скарбниця» ще й биття сердечка маленького Тимофійчика.  

У педагогічному середовищі району подружжя Чорнопольських користується великою повагою, адже вони не лише прагнуть привити своїм вихованцям, серед яких тепер і їхні сини, любов до мистецтва, навчити їх відчувати прекрасне в повсякденному житті, але й намагаються навчити бути чуйними, щирими і добрими людьми.

Сергій АНДРУСЕНКО.

На знімку: співоча родина Чорнопольських.