Т.Сакара та члени оргкомітету під час засідання.Голова райдержадміністрації Тамара Сакара провела чергове засідання оргкомітету з підготовки та відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 25–річчя виведення військ колишнього СРСР з Демократичної республіки Афганістан. 

Розпочинаючи засідання, Тамара Вікторівна зазначила, що підготовку до відзначення у 2014 році Року учасників бойових дій на території інших держав район розпочав ще у минулому році. Члени районної організації УСВА, інші воїни-інтернацаціоналісти, які не мають окремих організацій, користуються повагою серед жителів району, беруть активну участь у військово-патріотичному вихованні молоді, громадському житті району.

З нагоди 25-річчя виведення військ з Афганістану у навчальних закладах району плануються уроки мужності, спортивні змагання, у музеях - виставки творів мистецтв, фотографій, документів та архівних матеріалів. В районній газеті під тематичною рубрикою розпочато розміщення публікацій про учасників бойових дій на території інших держав.

обговоренняУ центральній районній бібліотеці та в загальноосвітніх навчальних закладах розгорнуті тематичні стенди, де представлена меморіальна та історична література, матеріали про земляків-учасників бойових дій на території інших держав.

В ході засідання члени оргкомітету обговорили виконання затвердженого плану заходів, визначили персональну відповідальність за їхню підготовку, обмінялися думками щодо важливості для патріотичного виховання підростаючого покоління вшанування подвигу воїнів-інтернаціоналістів. 

- 25-річчя закінчення війни в Афганістані - це подія, яка буває лише раз в житті, – зауважила Т.Сакара, - тож відзначення її повинно пройти на високому рівні, стати важливим етапом у комплексі заходів щодо виховання молоді у дусі патріотизму і самовідданого служіння Батьківщині на прикладі воїнів-інтернаціоналістів.

На знімках: Т.Сакара та члени оргкомітету під час засідання.

Фото Анатолія РЯБОКОНЯ.