22 січня на базі центру дитячої та юнацької творчості відбулася чергова сесія районного парламенту дітей, присвячена відзначенню 95-річчя Акту злуки УНР та ЗУНР. 

Гостем сесії був головний спеціаліст відділу молоді та спорту райдержадміністрації Сергій Дейлік, який ознайомив юних парламентарів з історією об’єднання українського народу в єдину державу. Також увазі дітей було запропоновано перегляд відеофільму про події 22 січня 1919 року. 

По закінченню перегляду відбулася дискусія з окресленої теми. Юні депутати висловлювали різні точки зору на події тих років, проводили паралелі з сучасністю, відмітили ментальні особливості жителів східної та західної України, які складалися історично під впливом двох впливових імперій – Російської та Австро-Угорської. 

Підсумком дискусії стала думка, що лише спільними зусиллями та починаючи кожен з себе можна підняти нашу державу на високий рівень розвитку.

Також в ході роботи сесії комісіями РПД були напрацьовані пропозиції щодо запровадження проекту «Хай квітне клумба майбуття» та вирішено взяти участь у проекті обласного парламенту дітей «Нам 75», який передбачає різні напрями роботи щодо відзначення 75-ї річниці утворення Кіровоградської області:

-волонтерська допомога жителям, які досягли 75-річного віку;

-пошукова робота «Ровесники нашої області»;

-підготовка буклетів до проекту.

Наталія ДЕМЕНТЬЄВА, заступник директора ЦДЮТ.