депутатів Петрівської районної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, народних депутатів України, політичних сил та громадськості

Ми, депутати Петрівської районної ради, глибоко стурбовані провокаційним закликом опозиційних лідерів до створення в Україні антиконституційної ситуації — двовладдя, через створення так званої «Народної Ради України», «місцевих Народних Рад», збирання незаконних воєнізованих формувань «самооборони».

Заяви, що пролунали з Майдану, та дії лідерів опозиції, які вже не можуть контролювати розбурханих ними протестувальників і зупинити радикально налаштовані бойові групи, ми розцінюємо як спробу здійснення державного перевороту і загрозу цілісності держави та життю й здоров’ю громадян України.

Кожен громадянин нашої держави має право на мирний протест і ніхто не повинен обмежувати це право людей, однак жодна політична партія, громадська організація, інше угрупування чи окрема особа не можуть привласнювати собі право реалізувати державну владу і діяти від імені всього народу, підриваючи основи соціально-економічного та політичного устрою держави.

Усі заходи і дії протестувальників мають відбуватись у рамках чинного законодавства України, не переходячи межу між мирним протестом і злочинними діями.

Ми засуджуємо дії екстремістів і безвідповідальних політиків, що штовхають людей на громадянське протистояння. Закликаємо не допустити розколу українського суспільства, зародження в ньому ворожнечі і нетерпимості, зневаги конституційним основам державності та демократії.

Ми звертаємося до Президента України та Уряду України взяти ситуацію під контроль, відновити в державі порядок і законність. Вимагаємо захистити майно територіальних громад, державної і приватної власності. Знайти і притягнути до відповідальності організаторів і виконавців вуличних заворушень у столиці, що підривають міжнародний авторитет України, ведуть до дестабілізації економічної ситуації, становлять загрозу суверенітету держави та її національній цілісності.

Ми звертаємося до народних депутатів України, депутатів місцевих рад, до політичних партій і об’єднань, громадських організацій, до населення України із закликом не піддаватися впливу провокаторів, не допустити ескалації конфлікту, утримати людей від насильства, перешкоджання роботі органів державної влади й місцевого самоврядування та їх посадових осіб, зберігати мир і спокій.

Закликаємо до загальноукраїнського діалогу щодо відновлення стабільності та злагодженності в державі.